AutóAddikt Újdonságok 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalon: a DS újdonságai

2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalon: a DS újdonságai

Az idei, 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a DS márka a DS 4 Crossback Concept kiállítási autójával, az új DS 4 és DS 4 Crossback modelljeivel és a DSV-01, Formula-E versenyautójával lendül támadásba. Új modelljeivel, és a CarPlay funkció bevezetésével még több kapcsolódási lehetőséget kínáló DS Connect ajánlatával a márka nem csupán termékoffenzívát, hanem technológiai offenzívát is indít. Ebből az alkalomból a látogatók a DS Connect új reklámszpotjainak sztárját, a BABY DS-t is megtekinthetik.

ds_4_2016_autoaddikt_001

A DS márka az eleganciát, a francia szakértelmet, a legújabb technológiákat és az avantgárd szellemiséget tükröző modelljeivel várja a 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalon látogatóit. Ebből az alkalomból világpremierként mutatja be az új DS 4 és DS 4 Crossback modelljeit, a 100 %-ban elektromos hajtású DSV-01, Formula-E versenyautóját, és a jövőbe mutató DS 4 Crossback Concept kiállítási autóját, amely kifejezetten erre a világméretű nagy eseményre készült. A különböző kapcsolódási lehetőségeket kínáló DS Connect ajánlat szintén fontos helyet kap a programban, melyre a látogatóknak tartott bemutatókkal, és a DS-család legújabb tagjáról, a BABY DS-ről készített szpotok vetítésével kívánják felhívni a nagyközönség figyelmét.

ÚJ DS 4 ÉS DS 4 CROSSBACK, EGY MODELL, KÉT KAROSSZÉRIAVÁLTOZAT

A DS 4, amely egyediségével már a 2011-es piaci bevezetésekor elnyerte a Nemzetközi Automobil Fesztivál Most Beautiful Car of the Year (Az év legszebb autója) és a Most Beautiful Interior (Az év legszebb belső tere) rangos díjait, most két egymástól különböző, egymást kiegészítő változatban kerül forgalomba. Az egyik az új DS 4, amely egy dinamikus és kifinomult prémium 5 ajtós, a másik pedig a DS 4 Crossback, amely a 30 mm-el megemelt hasmagasságának, nagyméretű fekete kerekeinek és a kifejezetten szabadidő-autós karosszériaelemeinek (kerékjárati ívek szegélyei, a hátsó ablak feletti légterelő és a tetőcsomagtartó sínek) köszönhetően elegáns szabadidő-autó külsővel rendelkezik.

Az új DS 4 és DS 4 Crossback modellek a DS autók tökéletes megtestesítői:

  • határozott egyéniség, melyet az új orr-rész még jobban kiemel (közvetlenül a Numéro 9 nevű tanulmányautótól átvett DS Wings hűtőrács és az új DS LED VISION fényszórók),
  • csúcstechnológiájú kapcsolódási lehetőségeket kínáló DS CONNECT ajánlat, amely az új DS 4 és DS 4 Crossback modelleken bevezetett CarPlayTM funkciót is tartalmazza,
  • akár 210 lóerős, nagy teljesítményű motorok, 97–138 g/km közötti CO2-kibocsátással,
  • és végül a nappabőr borítású műszerfal és ajtóbetétek, valamint az ülések fém óraszíjra emlékeztető Bracelet mintázatú, fél-anilin bőr borításának kifinomultsága, melyek mind a DS márka exkluzív stílusjegyei közé tartoznak.

Az új DS 4 és DS 4 Crossback modellekkel a DS márka offenzívát indít a prémium kompaktok szegmensében.

Új DS 4: személyre szabott megoldásaival, stílusával és dinamizmusával egy kifinomult, egyedi autó

Az új DS 4 egy egyedi felépítésű, letisztult, elegáns, művészi vonalakkal megrajzolt autó. Elegáns megjelenéshez a karosszériát díszítő krómozott elemek is hozzájárulnak (hűtőrács, első és hátsó lökhárítók, oldalsó díszcsíkok, az oldalablakok körül futó csík…). Az új magasságszintnek köszönhető határozottabb megjelenésével, melyet az autó négy sarkán elhelyezkedő széles és különleges stílusú kerekek tovább fokoznak, az új DS 4 a prémium kompaktok összes jellemzőjével rendelkezik.

ds_4_2016_autoaddikt_002

Az összes DS modellt a személyre szabott megoldások széles választéka jellemzi. A DS 3-ashoz hasonlóan, most az új DS 4-esnél is lehetőség van az egyéni igény szerinti kialakításra. A tetőhöz és a légterelőhöz választható négyféle szín (Perla Nera fekete, Whisper, Virtuel kék, Turmalin narancssárga), és a hozzá tartozó díszítések adta kombinálás lehetőségével (visszapillantó tükrök és keréktárcsa kupakok) az új DS 4 egy saját kéttónusú színvilágot teremt. A palettán szereplő tető- és karosszéria színekből (4 új szín: indigókék, Turmalin narancssárga, Artense szürke és rubinvörös) nem kevesebb, mint 38 színkombinációt lehet kialakítani. A prémium kompakt limuzinok szegmensében egyedülálló kínálatnak köszönhetően az ügyfél a saját egyéniségének és stílusának megfelelően alakíthatja ki az autóját.

DS 4 Crossback: sokoldalú és kifejező, elegáns szabadidő-autó

A tervezésének és designjának köszönhetően városi és városon kívüli használatra egyaránt alkalmas, sokoldalú DS 4 Crossback a kalandvágyó autósok részére készült. A gépkocsi elegáns szabadidő-autós jellege a határozott stíluselemekben is megmutatkozik: 30 mm-el megnövelt hasmagasság, nagyméretű fekete kerekek, a kerékjárati ívek szegélyei, fekete orr-rész és légterelő, különleges szürke színű tetőcsomagtartó sínek, a panoráma-szélvédőnek köszönhető függőleges síkban mért 45°-os kilátási szög, fekete külső visszapillantó tükrök, egyedi ajtóküszöbök, védőszőnyegek. Expresszív hatást keltő, ragyogó színeivel (Turmalin narancssárga) a DS 4 Crossback igazi alternatívát teremt a szegmens hagyományos kompaktjai mellett.

AZ ÚJ DS 4 ÉS DS 4 CROSSBACK MODELLEKEN BEVEZETETT CARPLAYTM FUNKCIÓVAL BŐVÜL A DS CONNECT KÍNÁLATA

Nagy újdonságnak számít, hogy az új DS 4 és DS 4 Crossback az első DS (és egyben a PSA-csoport első autói), melyek a legújabb Apple iPhone készülékekkel kompatibilis CarPlayTM funkcióval rendelkeznek.

A CarPlay segítségével a vezető az iPhone készüléke testre szabott felületét látja viszont a gépkocsi műszerfalán található érintőképernyőn: bonyolíthatja a telefonhívásokat, használhatja a térképeket, hallgathat zenét és hozzáférhet az üzeneteihez csupán egy szó, vagy egy érintés után. Például, a DS a hangfelismerő funkció segítségével történő SMS írás lehetőségét is felkínálja. Ennek köszönhetően az ügyfél bármikor biztonságosan használhatja okostelefonja egyes alkalmazásait.

A New Mirror Screen szolgáltatás mellett, vagyis az okostelefon (Android et iOS) képernyőjének tükrözése a műszerfal érintőképernyőjére, az új DS 4 és DS 4 Crossback modellek kínálatában is szerepel a DS Connect Box ajánlat, amely a következőket tartalmazza (országtól függően):

  • SOS & Assistance csomag: úttörőnek számító rendszer, amely baj esetén lehetővé teszi az automatikus sürgősségi hívást, a segélyhívás helyének meghatározását, és a megfelelő segélyszolgálat riasztását,
  • Monitoring csomag: virtuális szervizfüzet (a futásteljesítmény automatikus figyelése, és az esedékes karbantartásokra való figyelmeztetés), valamint a gazdaságos vezetést segítő tanácsok a gépkocsi által kijelzett műszaki információk alapján,
  • Mapping csomag: a gépkocsi tartózkodási helyének meghatározása, e-mail-ben küldött tájékoztatás egy földrajzi területre való belépéskor vagy annak elhagyásakor,
  • Tracking csomag: lopás esetén a gépkocsi földrajzi helyzetének megadása a rendőrségnek.A DS Connect, a márka különféle kapcsolódási lehetőségeket kínáló ajánlata, az iOS/Android rendszerrel rendelkező okostelefonokról elérhető MyDS mobil alkalmazást is magában foglalja, mely számos funkciót biztosít: segít visszatalálni a gépkocsi parkolóhelyére, gyalogos üzemmódban vezet végig az út utolsó méterein, egészen az úti célig, jelzi a következő karbantartási időpontokat, segítségével megtekinthető a fedélzeti dokumentáció. A cél: segítséget nyújtani az ügyfélnek a közlekedésben, és emellett intuitív és innovatív szolgáltatásokat kínálni számára.
DS 4 CROSSBACK CONCEPT, JÖVŐBE MUTATÓ, AVANTGÁRD STÍLUSÚ KIÁLLÍTÁSI AUTÓ

Annak érdekében, hogy a látogatók a DS 4 Crossback gépkocsiban rejlő összes lehetőséggel megismerkedhessenek, a DS márka úgy döntött, hogy ebből az autóból egy olyan avantgárd stílusú kiállítási autót készít, amely már a DS jövőjét vetíti előre.

ds_4_crossback_2016_autoaddikt_002

A jövő először is az autóiparban teljesen újszerű anyagok használatát jelenti, mint például a kő. A kő – vékony lemezkék formájában – található meg a DS 4 Crossback Concept autón, mégpedig a keréktárcsákon, a visszapillantó tükrök burkolatán, a tetőcsomagtartó síneken és az orr-részen. Ez a döntés a DS márka által követett, szabályokkal való szakítás tendenciáját erősíti.

A DS 4 Crossback Concept autót szintén a franciás luxuskivitel jellemzi, amely a különböző elemeken jut kifejezésre, mint például a belső térben felhasznált természetes bőr, az ülések fém óraszíjra emlékeztető Braceletmintázatú bőrborítása, vagy az autó üléseinek fonott fémszálakból készült finom díszítése.

A DS 4 Crossback Concept tervezésénél és kivitelezésénél alkalmazott innovatív és avantgárd szellemiségű munkamódszerekben is megmutatkozik a DS jövője. Ugyanis, ennek a kiállítási autónak a megalkotásánál a tervezők a parametrikus design módszerét követték, amely a divatiparban, illetve az építészetben széles körben alkalmazott tervezési módszer, az autóiparban azonban ritkán találkozhatunk vele.

A módszer előnye: a felületek és terek eltérő módon való kialakításának lehetősége. Idővel, ez a módszer az új modellezési eljárásokkal (mint például a 3D nyomtatással) társítva, olyan formák kialakítását fogja lehetővé tenni, melyek elkészítése eddig lehetetlen volt, és ezzel a személyre szabás új dimenzióját nyitja meg.

A DS márka első alkotása, a DS 4 Crossback Concept esetében úgy döntöttek, hogy csak 2 dimenzióban tervezik meg az elemeket, melyek a DS 4 Crossback formáit – íves vonalakkal művészien megrajzolt, egyedülálló karosszériáját – és pozícionálását – vagyis városi és városon kívüli használatát – is kihangsúlyozzák egyben. Ennek eredményeként született meg ez a rendkívül sokoldalú, és a városi világot türköző autó.

DSV-01, A DS VIRGIN RACING ISTÁLLÓ FORMULA-E VERSENYAUTÓJA

A DSV-01, a DS Virgin Racing istálló Formula-E versenyautója a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be első alkalommal hivatalosan, mielőtt rajthoz állna a 2015. október 24-én, Pekingben induló következő Formual-E világbajnoki szezonban.

A Virgin Racing és a DS közötti sikeres együttműködésből született meg a100 %-ban elektromos hajtású, együléses DSV-01. Ebből az alkalomból hozta létre a márka az Yves Matton vezette autósport részlegét, a DS Performance-t. A DS Performance mérnökeiből álló, néhány hete felállított csapat fejlesztette ki a DSV-01 e-motorból, sebességváltóból és vezérlésből álló teljes hajtásláncát. A versenyautó hűtőrendszerét, hátsó felfüggesztését és erőátviteli rendszerét is ez a mérnökcsapat tervezte meg. A motorvezérlő rendszert a Magnetti Marellivel közösen fejlesztették ki. A DS Performance, amely jóval több egy egyszerű kutató-fejlesztő laboratóriumnál, a DS márka technológiai szakértelmét és avantgárd szellemiségét tükrözi.

ds_4_crossback_2016_autoaddikt_001

A DS Performance az egész szezonban végigkíséri a DS Virgin Racing csapatát, hogy a versenyzők, Sam Bird és Jean-Eric Vergne, a lehető legjobbat tudják kihozni a versenyautóikból.

BABY DS, A DS CONNECT NAGYKÖVETE

A BABY DS a DS-család legújabb tagja. Ezt az autót, amely az új DS 5-ös 1:3 méretarányú kicsinyített változata, a márka Tervező Központjának munkatársai tervezték. Az 1,37 méter hosszú, együléses, indigókék ruhába öltöztetett autó, nagyobbik testvéréhez hasonlóan, az avantgárd stílus és a technológia, valamint a nemes anyagok és a kifinomultság egyedülálló ötvözete.

Az elektromotorral felszerelt BABY DS-t vezetni és távirányítani is lehet. A modell küldetése: felhívni a figyelmet a reklámszpotokban a márka különféle kapcsolódási lehetőségeket kínáló DS Connect ajánlatára.

A Frankfurti Autószalonon a DS standján vetített, és a YouTube-on is megtekinthető reklámfilm játékos formában mutatja be a DS gépkocsikhoz kínált egyik online szolgáltatást: a sürgősségi hívást: https://www.youtube.com/watch?v=Tcvh0KLXKq0&feature=youtu.be

driveDS.COM, A MÁRKA ÚJ WEBOLDALA

A Frankfurti Autószalon alkalmából megújul a márka nemzetközi weboldala: www.driveDS.com. Az új weboldal célja, hogy valódi élményt nyújtson a prémium kategóriás gépkocsik iránt érdeklődőknek.

A magazinhoz hasonlóan megtervezett weboldalon sok kép és animáció található, melyek kihangsúlyozzák a DS legjellemzőbb tulajdonságait: avantgárd stílus, kifinomultság, a legapróbb részletekre való odafigyelés, modern technológiák alkalmazása és rendkívüli utazási kényelem.

A franciás luxuskivitel stílusjegyei által ihletett digitális kirakat, a maga sajátos grafikai jegyeivel a márka különleges világát tükrözi. Ennek jegyében, a meleg fekete színű háttérből, hangsúlyosan emelkedik ki a pezsgő és kárminvörös színű kirakatkép.

A kép négy rovatból áll:

  • „Modellek” – a világszerte forgalmazott összes (Jelenlegi) modellt, a régi (Klasszikus) legendás modelleket és a tanulmányautókat (Tanulmányautó) vonultatja fel,
  • „DS márka” – a márka történeti örökségét és szakértelmét helyezi reflektorfénybe,
  • „Technológiák” – az újításokat és az online szolgáltatásokat mutatja be,
  • „DS élmény” – a híreket és az exkluzív rendezvényeket tartalmazza.Az új weboldal már azokat az új digitális DS tereket vetíti előre, melyeket hamarosan a nagyközönség is megtekinthet…
  • A driveDS.com weboldalon kívül, az internet-felhasználók a Facebook, Twitter, YouTube, Linkedin, és az Instagram közösségi hálózatokhoz csatlakozva is tarthatják a kapcsolatot és kommunikálhatnak a DS-szel.
  • A tartalom egyedülálló, varázslatos és változatos, melyet mintegy húsz videó és animáció tesz még színesebbé. A francia és angol nyelven elérhető weboldal adaptív, hogy bármilyen típusú számítógépen, tableten és mobiltelefonon zavartalan élményt biztosítson.