AutóAddikt Hírek Árpilisi Ford-eladások Magyarországon

Árpilisi Ford-eladások Magyarországon

Jelentős értékesítési eredményeket elérve rendkívül sikeresen zárta az áprilist hazánkban a Ford – derül ki a forgalmazó közleményéből. A múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 1237 új Ford 12%-os piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon.

ford_mustang_gt_5_0_fastback_teszt_autoaddikt_010

A Ford idén könyvelhette el legjobb összesített első négy hónapos járműértékesítését 2010 óta; legjobb személygépkocsi-értékesítését 2010 óta; valamint legjobb haszongépjármű-értékesítését 1997 óta. A Ford magyarországi sikere elsősorban a haszongépjárműveknek, köztük az új Rangernek köszönhető.

A Ford összesen 4380 járművet értékesített az első négy hónapban, vagyis 9,1 százalékkal többet, mint 2015 első négy hónapjában; a Ford piaci részesedése a személyautó piacon 9,25 százalék, a haszonjármű szegmensben 26 százalék.

Áprilisban a Ford márkakereskedők 1237 gépjárművet értékesítettek és ezzel 15 százalékkal múlták felül a tavaly áprilisi teljesítményüket. A Ford továbbra is Magyarország első számú autómárkája.

“Magyarországon egyre erősebb érdeklődés tapasztalható a Ford iránt, ami többek közt a pick-up kategóriát torony magasan vezető Rangernek, a megbízhatóan teljesítő Focus és Mondeo modellek mellett a Mustang és Focus RS iránt tapasztalható fokozódó keresletnek tudható be. Az értékesítési versenyt ismét megnyerő haszongépjárműveink sikeressége a széles kínálat mellett még mindig a kedvező NHP konstrukciónak köszönhető” – nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “Egyre bővülő modellpalettánkkal több ügyfelet érünk el, és az is fontos tényező, hogy egyre nagyobb hányaduk kerül ki a kiskereskedelmi vásárlók közül, akiknek mind nagyobb hányada választ kedvező finanszírozási ajánlataink közül” – tette hozzá.

Áprilisi értékesítés

Magyarországon a Ford összesen 1237 darab járművet értékesített, ezzel 15.3 százalékkal múlva felül az egy évvel korábbi eredményét

Haszongépjárművek

Áprilisban és az év első négy hónapjában a Ford volt Magyarország és Európa első számú haszongépjármű-márkája. 1993 óta ez volt a Ford legjobb első négy hónapos haszongépjármű-értékesítési eredménye. Márciusban 25 százalékkal több, azaz 537 Ford haszongépjármű kelt el, az első negyedévben pedig 1863 darab (9 százalékos növekedés), ami jól tükrözi a kibővített Transit modellcsalád, valamint a Ranger pickup iránti egyre növekvő keresletet .Ezzel az eredménnyel áprilisban és az első négy hónapban a Ford haszongépjárművei piacvezetőnek bizonyultak.

Nagy teljesítményű autók

A Ford nagy teljesítményű modelljeinek (vagyis a Fiesta ST, a Focus ST, a Focus ST dízel, a Focus RS és a Mustang) összesített értékesítési eredménye az első negyedévben több mint kétszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Az új Focus RS bemutatásával a Ford tavaly szeptember óta több, mint 40 megrendelést regisztrált itthon, s a vállalat idén rekordszintű eladásokra számít a nagy teljesítményű autók európai piacán is

2015 harmadik negyedéve, vagyis a Mustang bemutatása óta a modell lekörözte versenytársait, és Magyarország és Németország legkelendőbb sportkocsija volt.