AutóAddikt Autó-motorsport Az OXXO Racing-Axxyss Motorsport versenykamionja vezeti fel a Nordschleife 24 órás futamát

Az OXXO Racing-Axxyss Motorsport versenykamionja vezeti fel a Nordschleife 24 órás futamát

Ezen a hétvégén két helyszínen is jelen lesz Kiss Norbert Európa-bajnok OXXO Racing-Axxyss Motorsport versenykamionja: Ausztriában, Spielbergben az FIA Kamion Európa-bajnokság idei második versenye zajlik, melynek Kiss Norbert az élről vág neki, előnye a tabella élén jelenleg 14 pont.

kiss_norber_oxxo_racing_autoaddikt

Eközben Németországban, a Nürburgringen az ADAC 24 órás versenyhétvégéjét rendezik, mely egyben WTCC futam és egy négy napos kiállítás is.

Az OXXO Racing – Axxyss Motorsport-ot az MAN gyár ( Volkswagen Gruppe) hívta meg, hogy vegyen részt a kiállításon, majd vezesse fel a mezőnyt.

Mivel a csapat egyik fele Spielbergben versenyez, a másik fele a négyszeres Truck Race futamgyőztes Major Benedekkel utazott el a Nürburgringre.
Beni – az éles versenykamionnal teljesen megegyező dekorálású második kamionnal – szombaton, a 24 órás verseny előtt megy egy kört a  Nordschleifén,
ezzel ő vezeti fel és nyitja meg az ADAC versenyhétvégéjét.

Ez a meghívás – mely természetesen az Európa-bajnoki címnek is köszönhető – hatalmas megtiszteltetés az OXXO Racing – Axxyss Motorsport csapatnak,
egyben pedig történelmi pillanat az MAN-nek is, hiszen eddig még soha nem ment versenykamion a Nordschleifén, főleg nem felvezető autóként egy 24 órás futamon.