AutóAddikt Magazin Az új Lexus RX kimondottan felhasználóbarát

Az új Lexus RX kimondottan felhasználóbarát

MEGOSZTÁS

A Lexus RX a WardsAuto 10 Legjobb Felhasználói Élmény listáján szerepel. A kiadvány tekintélyes és tapasztalt szerkesztői nem kevesebb, mint 28 autónál értékeltek a rutinszerű napi használat során az általános felhasználói élményt, pontozva az egyszerű okostelefon-integrálást, a felhasználóbarát és leleményes kezelési megoldásokat, az intelligens vezetősegítő technológiát és a vonzó anyagok alkalmazását a belső térben.

lexus_rx_350_f_sport_1

„A Lexusnak van érzéke a csendes, kényelmes autók tervezéséhez, és az új RX egy olyan nyugodt csatlakozási pont, amely szint észrevétlenül köt össze minket a rohanó világgal” – fogalmazl Tom Murphy, a WardsAuto vezető szerkesztője. „Ez alatt problémamentes okostelefon-csatlakoztatást, egy remek színes kijelzőt, részletes térképeket és a menük, illetve információk elérését szolgáló többféle megoldást értjük – többek közt az ergonomikus tenyértámaszt és joysticket, amely némi tanulást követően ösztönösen használható, sőt a vezető is saját habitusához is hangolhatja. Kapcsolatunk a külvilággal egy másik fontos jellemző, mivel kiváló minden sebességtartományban működő sebességtartó automatika, amely állóra tudja fékezni az RX-et az előtte haladó jármű mögött. Az RX-ből nézve jóval kevésbé ijesztő a külvilág.”

A 2016-os RX a Lexus kiemelkedően népszerű modelljének legújabb változata, és továbbra is közepes méretű, luxus SUV-ként ugyanolyan meghatározó szereplője szegmensének, mint bevezetésekor, azaz közel 18 éve volt. A Lexus RX elképesztő népszerűségre tett szert azon autósok között, akik egyaránt igénylik egy SUV sokoldalúságát és egy luxusszedán utazási kényelmét – méghozzá vonzó és elegáns csomagolásban.

„A Lexusnál arra törekszünk, hogy limuzinjaink és SUV-jaink üzemben tartásának minden mozzanatát kellemes élménnyé tegyük” – fogalmaz Jeff Bracken, a csoport alelnöke és a Lexus vezérigazgatója. „Az, hogy a WardsAuto tekintélyes szerkesztői a piac legjobb általános felhasználói élményt nyújtó modelljei közé sorolták az RX-et, sokat jelent csapatunk számára, amely számtalan munkaórát töltött azzal, hogy ez az autó minden részletében örömöt szerezzen vásárlóinknak.”