AutóAddikt Újdonságok Érkezik a Ford Kuga ST-Line

Érkezik a Ford Kuga ST-Line

Még idén megjelenik az új Ford Kuga ST-Line – áll a márka sajtóközleményében. A népszerű, közepes méretű SUV új változatának sportos stílusjegyei, sportos hangolású menetdinamikája, valamint erős és takarékos EcoBoost benzin- és TDCi dízelmotorjai a Ford Performance autók hangulatát idézik.

ford-kuga-st-line-autoaddikt-001

Az új Kuga ST-Line tovább gazdagítja a Ford egyre bővülő SUV-kínálatát – és az eddigi leggazdagabb Kuga-palettát –, amelyben megtalálható a kifinomult új Kuga, az egyedi felszereltségű Ford Kuga Vignale, a kompakt EcoSport, valamint a nagyméretű, vadonatúj Edge.

A Kuga ST-Line merész külső és belső jegyekkel, többek közt egyedi könnyűfém keréktárcsákkal és sportülésekkel jelenik meg; a hajtásláncok kínálatában a Ford Intelligens Összkerékhajtásával (AWD) összekapcsolt 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost benzinmotor is szerepel, a sportos futóműben pedig különleges hangolást kapott a lengéscsillapítás és a kormánymű.

“Azáltal, hogy a 2016-os Mobil Világkongresszuson bemutatott új Kuga és az egyedi kivitelű Ford Kuga Vignale mellett immár a sportos Kuga ST-Line is megjelenik, a Ford immár minden életstílushoz megfelelő Kuga modellt kínál” – nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Azzal számolunk, hogy idén 200.000 darab Ford Kuga, EcoSport és Edge talál majd gazdára az európai piacon, ami 200 százalékos növekedést jelenthet a 2013-as értékesítési eredményekhez képest.”

ford-kuga-st-line-autoaddikt-004

A Ford az európai autóvásárlók egyre növekvő igényeinek megfelelően bővíti SUV-családját. A személygépkocsikkal összevetve a SUV-szegmens értékesítése 2005-ben még csupán 6 százalékot tett ki Európában, 2015-re azonban ez már 23 százalékra nőtt. Az iparági eladásokat elemző IHS intézet előrejelzése szerint 2020-ra ez az arány már 27 százalékot tesz majd ki*, és a Ford nemrégiben elvégzett felmérése szerint e szegmens vásárlóközönsége meglepően sokszínű.

ford-kuga-st-line-autoaddikt-002

A gyermeküket nevelő “Modern Anyukák” közel egyharmada tervezi, hogy a következő autója egy SUV lesz; ugyanez az arány egynegyedet tesz ki a 17-34 éves “Ezredfordulós Nemzedék” körében, és egyötödöt a “Fantasztikus Ötvenesek”, vagyis az aktív és fiatalos életvitelű ötvenesek korosztályában. A felmérés a Ford Motor Company támogatásával készült 5000 francia, német, olasz, spanyol és brit autós körében, akik 12 hónapon belül új autó vásárlását tervezik.

ford-kuga-st-line-autoaddikt-003

A Kuga népszerűsége megjelenése 2008-as bevezetése óta Magyarországon is töretlen, aközkedvelt modellből tavaly 1011 darab kelt el a magyar piacon.

Az új Kuga ST-Line

Az új Kuga ST-Line a Fiesta ST-Line, a Focus ST-Line és a Mondeo ST-Line mellett jelenik meg a Ford új ST-Line modellkínálatában, amit sportos stílus, erős és takarékos motorpaletta, valamint jelentős értéktöbblet jellemez.

A Kuga ST-Line modell megjelenését a Ford Performance autók hangulatát idéző stíluselemek gazdagítják:

• Ragyogó Ebony Black fényezésű felső hűtőrács; Ebony Black fényezésű, méhsejt mintázatú alsó hűtőrács, aminek stílusa jól illik a ködfényszórók melletti sportos, méhsejt mintájú betét.

• A karosszéria sportosságát a színrefújt sárvédőív és alsó ajtóvédő borítás, az oldalsó légterelő szoknyák, a külső tükörházak, külső kilincsek, ajtóburkolat, hátsó tetőlégterelő és kerékjárat-szélesítések biztosítják; a ragyogó Ebony Black fényezésű hátsó diffúzor; a fekete tetősínek; a színezett első és hátsó lámpaburák és a sötétített üvegezés teszik az ST-line Kugát az ST névhez méltóvá.

• Az ablakok alatt végigfutó fekete övvonal; ST-Line emblémák az első sárvédőkön

• Új, egyedi 18 colos könnyűfém keréktárcsák fényes fekete fényezéssel és fényesre csiszolt felületkidolgozással, vagy Ebony Black fényezésű 19 colos könnyűfém keréktárcsák

• Egyedi sportülések részleges bőrkárpitozással; kontrasztos színű öltések az üléskárpiton, a váltókar szoknyáján és a kormánykeréken; különleges, kétrétegű, metál-hatású Deep Space fényezés a középkonzolon; fekete tetőkárpit

ford-kuga-st-line-autoaddikt-006

Az új Kuga ST-Line az eddigi legsportosabb menetdinamikájú Kuga: az átalakított futóműben merevebb kanyarstabilizátorok találhatók, és a 10 mm-rel alacsonyabb felfüggesztés csekélyebb oldaldőlést és élesebb kormányreakciókat biztosít.

A futómű merevebb bekötési pontjai (ugyanaz a specifikáció, mint a Ford Focusban) mérséklik a felfüggesztési rendszer nem kívánatos mozgásait, és a mérnökök úgy hangolták át a rugózást és a lengéscsillapítást, hogy megfelelő egyensúlyt találjanak a kényelem és a teljesítmény között. A szakemberek az Elektronikus Szervokormány esetében is új beállításokat alkalmaztak, így az élénkebben reagál a vezető parancsaira, és sportosabb kormányérzetet ad.

“A Ford ST-Line modelleket arra terveztük, hogy élvezetes vezetési élményt kínáljanak, így a vállalat első teljesítményorientált SUV-ját is ugyanolyan menettulajdonságokkal ruháztuk fel, mint a Fiesta ST-Line, a Focus ST-Line és a Mondeo ST-Line modelleket” -magyarázta el Frederick Vrancken, a Kuga ST-Line járműdinamikai mérnöke.

ford-kuga-st-line-autoaddikt-005

Az új modellváltozathoz a Kuga hajtáslánc-kínálatából a 150 lóerős, 2,0 literes TDCi dízelmotor, egyaránt megrendelhető az elsőkerékhajtással és a Ford Intelligens AWD rendszerével (üzemanyag-fogyasztás: 5,2 l/100 km-től, CO₂-kibocsátás: 122 g/km-től). 180 lóerős motorváltozat az Intelligens AWD-vel párosítva érhető el (üzemanyag-fogyasztás: 5,8 l/100 km-től, CO₂-kibocsátás: 134 g/km-től).

Az elsőkerékhajtással rendelhető 1,5 literes EcoBoost benzinmotor 150 lóerős kivitelének legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 6,2 l/100 km , CO₂-kibocsátása pedig 143 g/km; a benzinmotor 180 lóerős változata Intelligens Összkerékhajtással rendelhető meg (üzemanyag-fogyasztás: 7,4 l/100 km-től, CO₂-kibocsátás: 171 g/km-től).

ford-kuga-st-line-autoaddikt-007

Az új Kuga ST-Line mellett az európai SUV-vásárlók az év későbbi szakaszában már megrendelhetik a stílusos és kifinomult új Kuga modellt is, amelynek megújult technológiái – például a Ford SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere – még egyszerűbbé, biztonságosabbá, élvezetesebbé és gazdaságosabbá varázsolják az autózást.

ford-kuga-st-line-autoaddikt-008

Most jelenik meg a piacon az új, exkluzív felszereltségű Ford Kuga Vignale is. A különleges kidolgozású SUV sorozatgyártású változatát nemrégiben mutatta be a vállalat Vignale Milano Grigio gyöngyház-metál külső fényezéssel és Cashmere belső bőrkárpitozással.