AutóAddikt Autó-motorsport Jubileumi rajtszám és három új fényezés a 2016-os BMW M4 DTM flottájában

Jubileumi rajtszám és három új fényezés a 2016-os BMW M4 DTM flottájában

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-1

A BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának, a BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

A BMW Group és a bajor gyártó centenáriuma idén a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is kulcsfontosságú tényezőként lesz jelen: a különleges jubileum alkalmából Martin Tomczyk BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautója az idei szezon futamain a 100-as rajtszámot viseli majd.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-8

„Csupán két olyan szám van, amelyre örömmel cserélem el a korábbi 77-es rajtszámomat: a DTM bajnokát illető 1-es számra és a BMW centenáriumát jelző 100-asra” – mondta a német pilóta. „Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a BMW 100. évfordulóján az én versenyautóm lehet az, amely a 100-as rajtszámot viseli a DTM-ben. A BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautó tradicionális BMW Motorsport fényezése tökéletesen illik is ehhez az alkalomhoz. A tőlem telhető legtöbbet ki fogom hozni magamból, hogy a legjobb eredményeket érjem el ezzel a rajtszámmal” – tette hozzá.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-5

Amíg Martin Tomczyk új rajtszámmal, de változatlan partnerrel (M Performance Parts) vág neki a Német Túraautó Bajnokság 2016-os idényének, addig Tom Blomqvist, António Félix da Costa és Marco Wittmann versenyautója az új szezonra új ruhába öltözik. Amint azt múlt héten már bejelentette, a BMW 2014-es DTM-világbajnoka, Marco Wittmann az idei szezon futamain már a Red Bull BMW M4 DTM versenyautóval gurul pályára. „Boldog vagyok, amiért 2016-ban a Red Bull színeiben versenyezhetek a Német Túraautó Bajnokság futamain. A Red Bull számtalan világklasszis sportolót támogat világszerte, rengeteg különféle sportágban, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy én is e család tagja lehetek” – fogalmazott a német pilóta.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-9

Marco Wittmann után 2016-tól Tom Blomqvist viszi pályára az Ice-Watch színeit. A brit pilóta már rögtön bemutatkozó szezonja során, 2015-ben megszerezte első DTM-futamgyőzelmét (szeptember 13., Oschersleben, Motorsport Arena), amellyel az év újoncának is megválasztották a sorozatban. „Úgy érzem, az Ice-Watch színei nagyon is passzolnak hozzám. Fiatalos dizájnjával az óragyártó épp az én korosztályomat célozza meg. Bízom benne, hogy én is olyan magaslatokba tudom majd vinni ezt a partnerséget, mint azt elődöm, Marco Wittmann is tette. Hatalmas sikerekhez segítette őt ez a fényezés” – nyilatkozta Tom Blomqvist.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-3

António Félix da Costa a BMW M4 DTM versenyautóval áll majd rajthoz a Német Túraautó Bajnokság kilenc versenyhétvégéjének tizennyolc futamán. Akárcsak Tom Blomqvist, a portugál pilóta is a 2015-ös szezonban szerezte meg DTM-pályafutása első futamgyőzelmét (július 12., Circuit Park Zandvoort). „Rendkívül büszkén autóztam a Red Bull színeiben, és külön köszönöm az együtt töltött idő fantasztikus pillanatait. Az új autóm fényezése ugyancsak vérpezsdítő – amellyel idén én is olyan lenyűgöző teljesítményt szeretnék elérni, mint Tom Blomqvist 2015-ben” – mondta António Félix da Costa.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-2

A nyolc BMW M4 DTM versenyautóból álló BMW-flotta többi pilótája idén is a már jól ismert fényezéssel áll majd rajthoz. Bruno Spengler ismét a fekete BMW Bank M4 DTM versenyautót viszi pályára.

„Amióta 2012-ben megnyertem a DTM bajnoki címét, a „Fekete Szörny” nagyon a szívemhez nőtt. Boldog vagyok, amiért tovább folytathatom a munkát egy olyan nagyszerű partner oldalán, mint a BMW Bank” – fogalmazott a kanadai pilóta, akinek új csapattársa, Augusto Farfus immáron sorozatban második idényét kezdi meg a Shell támogatásával. „2015-ben először ültem be pilótaként a Shell BMW M4 DTM versenyautóba, és nagyszerű sikereket, valamint káprázatos pillanatokat értünk el együtt, két pole pozícióval és két dobogós helyezéssel. Ugyanakkor remélem, hogy 2016-ban már a Shell BMW M4 DTM első futamgyőzelmét is bezsebeljük. Fantasztikus, hogy az idei szezonba is a Shell támogatásával vághatok bele” – mondta a BMW MTEK csapat brazil versenyzője.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-4

Timo Glock tovább folytatja a DEUTSCHE POST BMW M4 DTM versenyautóval, amellyel eme hosszú távú együttműködés újabb sikeres fejezete veszi kezdetét. „A Deutsche Post már jó pár éve támogatja a pályafutásomat. Ez idő alatt szoros kötelék alakult ki közöttünk, amely messze túlmutat a pilóta és a szponzor közötti megszokott partnerségen. Nagy örömmel nézek az újabb közös DTM-szezon elé” – így Timo Glock.

Maxime Martin 2016-ban eközben sorozatban harmadik szezonját kezdi meg a SAMSUNG BMW M4 DTM versenyautóval. A belga pilóta az elmúlt két évben egy-egy futamgyőzelemmel a pilóták közötti pontverseny abszolút hetedik helyén végzett.

„A SAMSUNG színei eddig mindig szerencsét hoztak nekem, és mint ilyen, jó ómen, hogy ismét együtt szállunk versenybe. A SAMSUNG egy innovatív vállalat, amely tökéletesen passzol a BMW Motorsporthoz. A célom egyértelműen az, hogy minél több dobogós helyezést és futamgyőzelmet szerezzek idén” – mondta Maxime Martin.

bmw-m4-dtm-rajtszam-2016-autoaddikt-6

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann, Red Bull BMW M4 DTM

#16 Timo Glock, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler, BMW Bank M4 DTM

#18 Augusto Farfus, Shell BMW M4 DTM

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist, Ice-Watch BMW M4 DTM

#36 Maxime Martin, SAMSUNG BMW M4 DTM

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa, BMW M4 DTM

#100 Martin Tomczyk, BMW M Performance Parts M4 DTM

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:

2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)