AutóAddikt Újdonságok Mazda RX-Vision koncepció a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n, Olaszország exkluzív autókiállításán

Mazda RX-Vision koncepció a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n, Olaszország exkluzív autókiállításán

MEGOSZTÁS

A Mazda RX-Vision tanulmányt konkrétan sztárként üdvözölték a como-i tó partján rendezett 2016-os Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n, melyen a japán autógyár díjnyertes, bolygódugattyús sportautója megjelenhetett.

mazda-rx-vision-autoaddikt

Az exkluzív, klasszikus és különleges oldtimer autókat felvonultató kiállítás – melyen nem egyszer kiválasztott prototípusok is bemutatkoznak – résztvevőire és látogatóira nagy hatást gyakorolt a Mazda RX-Vision.

A tanulmányautót a hétvégére elkísérte a Mazda globális dizájn igazgatója, Ikuo Maeda, és Kevin Rice, az európai főtervező is. Az Aston Martin, Bugatti és Pininfarina koncepciók mellett az RX-Vision mintegy 60 különleges oldtimer autóhoz csatlakozott ünnepi hangulatban a Villa Erba területén, mely a 19. századi építészet ékes emléke.

„Ez az esemény a legnagyobb presztízsű autó kiállítások közé tartozik a világon. Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak minket ide, hogy az RX-Vision-t bemutathassuk az érdeklődők számára, és külön öröm, hogy Maeda úr is jelen tud lenni” – mondta Kevin Rice. „Igen ritka lehetőség, hogy munkánkat a világ leglelkesebb és legjobb módú autórajongói véleményezzék. Ők pedig szerették a végeredményt.”

Az RX-Vision a 31. Nemzetközi Autómobil Fesztiválon első díjat nyert idén januárban, Párizsban, miután világpremierjét ünnepelte a tavalyi Tokiói Autószalonon. A koncepcióautó a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv legfrissebb interpretációja, mely számos elismerést hozott a gyárnak az elmúlt öt évben, legyen szó akár tanulmány, akár sorozatban gyártott autókról.

A Mazda RX-Vision amellett, hogy a Mazda egyedi, 110S Cosmo Sporttól az RX-sorozatig és Le Mans-ig terjedő bolygódugattyús sportautó múltja előtt tiszteleg, betekintést nyújt abba, hogy mi jellemzi majd a Mazda dizájnját a jövőben. Az RX-Vision formája pedig előre vetíti a következő generációs SKYACTIV-R bolygódugattyús motorjában rejlő lehetőségeket, melynek kompakt mérete lehetővé teszi, hogy az autó motorházteteje ilyen lapos és hosszú legyen.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este-t, melyen klasszikus motorkerékpárokat is bemutatnak, először 1929-ben rendezték meg.