AutóAddikt Hírek Megkezdődött az ötajtós Honda Civic modellek exportja az Egyesült Államokba

Megkezdődött az ötajtós Honda Civic modellek exportja az Egyesült Államokba

Elindult az ötajtós Honda Civic amerikai változatának gyártása a Honda angliai gyárában, Swindonban.

honda-civic-southampton-usa-export-autoaddikt

Az első autók pár napja indultak útnak az Egyesült Államokba, és szeptember elején érkeznek meg az újvilág kereskedéseibe. A modellek a Honda swindoni üzemegységében (HUM), a Civic-gyártás globális központjában készülnek, melynek kapacitását 200 millió fontos beruházás keretein belül emelte meg a japán vállalat.

A Civic a Honda legnépszerűbb típusa, tízedik generációja a legmodernebb műszaki alapokra, illetve a Honda legújabb fejlesztéseire épül. Sikerét nem nehéz megjósolni, hiszen a négyajtós változat már 2015 végén bemutatkozott az Egyesült Államokban, és egyből el is hódította az Év észak-amerikai autója címet!

Az első európai ötajtósok gyártása az év vége felé rajtol, forgalmazásukat pedig 2017 első negyedévében kezdik meg a márkakereskedések. Az angol üzemegység nemcsak az európai és amerikai piacra termel, hanem egyéb fontos régiókba is exportál, így a Honda globális működésében is jelentős szerepet játszik. Az 1989-ban átadott létesítményt folyamatosan fejleszti a vállalat, a swindoni beruházások összértéke immáron eléri a 2,1 milliárd eurót.