AutóAddikt Hírek Ötcsillagos eredményt ért el az új Hyundai Tucson az EURO NCAP tesztjén

Ötcsillagos eredményt ért el az új Hyundai Tucson az EURO NCAP tesztjén

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motor új, kompakt szabadidőjárműve, a vadonatúj Hyundai Tucson maximális, ötcsillagos értékelést kapott a független járműbiztonsági kiértékelő szervezet, az Euro NCAP vizsgálatán. A kedvező eredmény is igazolja a Hyundai azon törekvését, miszerint a gyártó a teljes modellkínálatában elérhetővé teszi a modern technológiai és biztonsági megoldásokat.

hyundai-tucson-2016-euro-ncap-ot-csillag-autoaddikt

„A vadonatúj Hyundai Tucson egy sor olyan új biztonsági technológiát vezet be a piacon, mint az önműködő vészfékrendszer, ráadásul mindezt igazán megfizethető áron” – mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. „Az ötcsillagos Euro NCAP minősítés újfent azt igazolja, hogy új autóink kiváló minőséget és magas fokú biztonságot kínálnak.”

A vadonatúj Hyundai Tucson új aktív és passzív biztonsági funkciókat kínál. Az Euro NCAP teszt eredményei fényesen mutatják, hogy a vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legbiztonságosabb, leggazdagabban felszerelt példánya. A modell lenyűgöző biztonsági teljesítményét a legmodernebb biztonsági technológiák alkalmazásával emelte még magasabb szinte a Hyundai.

Noha az Euro NCAP vizsgálata során csupán a sávtartó berendezés és a sebességkorlátozásra figyelmeztető funkciót vették figyelembe, a vadonatúj Hyundai Tucson egy sor további biztonsági rendszerrel is felszerelhető, amelyek segítenek a balesetek elkerülésében, vagy azok következményeinek enyhítésében. Ilyen technológia az önműködő vészfékrendszer, amely váratlan vészhelyzetekben figyelmezteti a vezetőt, illetve szükség esetén képes az automatikus lassításra. A sokoldalú aktív biztonsági csomagot holttér-felügyelet, keresztirányú forgalom-felügyelet, valamint jármű stabilitás-szabályozás teszi teljessé.

A fokozott gyalogosvédelmet szolgálja a vadonatúj Tucson alapfelszereltség részeként kínált aktív motorházfedél rendszere, amely frontális ütközés (gázolás) esetén a gépházfedelet megemelve segít csillapítani a baleset gyalogosra gyakorolt hatását. Az új karosszéria szerkezet 30 százalékkal nagyobb arányban tartalmaz fejlett, nagy szakítószilárdságú acél elemeket, ami a torziós szilárdságot növelve biztosít fokozott ütközési ellenállást. A karosszéria megerősített illesztékei hatékonyabban vezetik el az ütközési energiát, ami ugyancsak elsődleges jelentőséggel bírt az Euro NCAP elbírálása során.

A vadonatúj Hyundai Tucson Európa-szerte kapható. Merész formatervét a technológiai, kényelmi és praktikus funkciók magával ragadó kombinációja teszi még vonzóbbá. A modell remélhetőleg töretlenül folytatja a Hyundai sikertörténetét az európai SUV szegmensben, ahol a mai napig több mint 1,2 millió darab szabadidőjárművet értékesített.