AutóAddikt Újdonságok Új csúcsmotorral és 4Motion összkerékhajtással is kapható már a Volkswagen Sharan

Új csúcsmotorral és 4Motion összkerékhajtással is kapható már a Volkswagen Sharan

MEGOSZTÁS

Erős, nagy tömeget vontathat és rendkívül praktikus: már rendelhető az új motor/sebességváltó-kombinációval kínált Sharan, amely így különösen ideális szabadidő-autóvá és vontatójárművé lép elő. A 4Motion összkerékhajtás és a hétfokozatú kettős tengelykapcsolós DSG sebességváltó mellett mindenekelőtt a Golf GTD modellből jól ismert, 184 lóerős  rőforrás gondoskodik a sportosság és a gazdaságosság optimális együtteséről.

volkswagen-sharan-csucsmotor-autoaddikt-2016

A tuning járművek és a gyári állapotú old timerek mellett minden évben feltűnik egy-egy különleges modell a Volkswagen-találkozón, így az autófanatikusok olyan modellekkel is megismerkedhetnek évről-évre, amelyekből mindössze egy tanulmány létezik a Földön vagy csak pár darab fut az utakon. Az október 1-i rendezvényre pedig már három különlegesen sportos négykerekű jön Németországból, melyek látványos elemei lesznek a találkozónak. Idén 40 éves a Golf GTI, – hiszen 1976-ban gördült le az első sportos szériamodell a gyártósorról -, így ebben az esztendőben ehhez a modellhez lesznek köthetőek a wolfsburgi kiállítási darabok.

Bőséges, 184 lóerő teljesítménnyel, és már meglehetősen alacsony, 1750-es percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre álló 380 newtonméter maximális forgatónyomatékkal gondoskodik a Golf GTD palettájáról ismerős 2.0 TDI motor a dinamikus gyorsulási értékekről és a tekintélyes vonóerőről – ezúttal a Sharan számára, még utánfutó vontatása mellett is. Az alapkivitelhez tartozó, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) olyan lágyan továbbítja a motor erejét, hogy az indulások és a gyorsítások egyaránt különösen kényelmesen és dinamikusan zajlanak.

Az óriási, 2430 literes csomagtérrel, a 2400 kilogramm vontatható tömeggel és a laza talajon is stabil menettulajdonságokat, illetve a lehető leghatékonyabb vonóerő-átadási képességeket biztosító, elektronikus szabályozású összkerékhajtással a Sharan kiválóan felkészült a különleges feladatokra. Ennek megfelelően például a nehéz hajó- és lószállító utánfutók mozgatása sem okozhat számára problémát.