AutóAddikt Újdonságok 2019 novemberében indul az első tisztán elektromos MINI gyártása, a kampány elstartolt

2019 novemberében indul az első tisztán elektromos MINI gyártása, a kampány elstartolt

A brit prémiumgyártó egy rendhagyó videóval vezeti be első tisztán elektromos meghajtású modellje, a MINI Cooper SE közösségimédia-kampányát, amelynek megjelenései a novemberben induló sorozatgyártást vetítik előre.

Hangtalan, környezetbarát és erőteljes: az első tisztán elektromos meghajtású MINI néhány hónapon belül a brit prémiumgyártó hamisítatlanul egyedi menetdinamikájával és összetéveszthetetlen hangulatával fokozza tovább a személyes mobilitás zéró emissziójú élményét. A MINI Cooper SE legutóbbi „megmérettetése” hasonlóan új keletű volt: a háromajtós modell előszériás prototípusa a Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren bizonyította mozgás közben a MINI stílusában kifejlesztett elektromos mobilitás képességeit. A MINI Cooper SE egy napra a repülőgépeket vontató járművek szerepébe bújt, hogy megmozgassa az egyik, üresen is mintegy 150 tonnás Boeing 777F áruszállító repülőgépet, a brit prémiumgyártó pedig a szokatlan „edzésről” videót is készített. A BMW Group és a Lufthansa Cargo együttműködése mentén kidolgozott, 45 másodperc hosszú alkotásban az első tisztán elektromos meghajtású MINI „izomautóként” vontatja keresztül a frankfurti repülőtéren a nála sokkal nagyobb és nehezebb áruszállítót. A rendhagyó reklámfilm a MINI Cooper SE világméretű közösségimédia-kampányának indulását jelöli, amelyet az elkövetkező hónapokban megannyi izgalmas és szórakoztató megjelenés követ majd. A modell piaci premierjét felvezető videók a BMW Group vállalati stratégiájának különböző pilléreit jelenítik meg.

A MINI Cooper SE tömegtermelése idén novemberben veszi kezdetét a brit prémiummárka oxfordi üzemében. A modell műszaki alapját a háromajtós MINI adja, a márka által fémjelzett gokartos agilitást, prémium minőséget és összetéveszthetetlen megjelenést a vezetés zéró emissziójú élményével társítva. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI a hosszú távon fenntartható személyes mobilitás új dimenzióját váltja valóra, amelyet a BMW Group vállalati stratégiája mentén abszolút vezetési élmény és korlátlan személyre szabhatóság jellemez. Az újdonság a müncheni központú vállalatcsoport hálózatról tölthető, prémium minőségű portfólióján – a BMW i3 után – a második tisztán elektromos meghajtású modellként ünnepli világpremierjét. A MINI immár hat évtizede a nagyvárosokban átélhető, lebilincselő mobilitási élmény négykerekű szimbóluma, amelynek hamisítatlan hangulata a jövőben teljes mértékben környezetbarát formában ölt testet. Az első tisztán elektromos meghajtású MINI így a jövőbe mutató járműtechnológiák hírnökeként érkezik meg az utakra.

A MINI Cooper SE „izomautó-szerepének” megformálásában nagy segítséget jelentett a kimagasló menetteljesítmény-karakterisztikával felvértezett elektromos motor, amely már álló helyzetből is azonnali teljesítmény- és rendkívül magas szintű forgatónyomaték-leadást garantál. A BMW Group hálózatról tölthető modellpalettájának márkákon és szegmenseken átívelő, folyamatos bővítése a bajor prémiumgyártó „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik olyan kulcsfontosságú területe, amely mentén a vállalatcsoport a személyes mobilitás jövőképét formálja.

A látványos frankfurti produkcióban az első tisztán elektromos meghajtású MINI egy olyan áruszállító repülőgépet vontatott, amelyet a BMW Group néhány hónappal ezelőtt már reflektorfénybe gurított egyszer: 2018 szeptemberében a bajor prémiumgyártó a leghosszabb Föld körüli utazásokra is kiválóan alkalmas áruszállító repülőgépen mutatta be a média kiválasztott képviselőinek jövőbe mutató jármű- és technológiai koncepcióit. A BMW Vision iNEXT World Flight járműtanulmány öt nap alatt Münchenbe, New Yorkba, San Franciscóba és Pekingbe látogatott el. A fantasztikus előadássorozat előkészületei közben a Lufthansa Cargo és a BMW Group kiállítótér-építő specialistái a BMW Vision iNEXT exkluzív premier-színpadát varázsolták a világ egyik leghatékonyabb áruszállító repülőgépébe. A négykerekű tanulmány egy modellben egyesíti a BMW Group márkái által kifejlesztett járműtechnológiai innovációk legjavát. A bajor prémiummárka zászlóshajójaként érkező BMW iNEXT sorozatgyártása 2021-ben kezdődik a BMW Group dingolfingi gyárában. Az újdonság az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás ígéretét hozza el a jelenbe.