Site icon AutóAddikt

A Honda Motor Europe csatlakozott az Európai Autógyártók Szövetségéhez

Sikeres tárgyalási sorozatot követően a Honda Motor Europe is csatlakozott földrészünk egyik legnívósabb szakmai közösségéhez, az Európai Autógyártók Szövetségéhez (ACEA). Az európai személy- és tehergépjármű-, valamint buszgyártó vállalatokat tömörítő szervezet legfőbb törekvése, hogy gazdaságossá és környezetbaráttá tegye a kontinens járműiparát, egyszersmind gondoskodjon társadalmi fenntarthatóságáról.

A Honda 2018. január 1-én hivatalosan is taggá vált, így szerepet vállalhat az ACEA terveinek megvalósításában, beleértve a mobilitással és versenyképességgel kapcsolatos célkitűzések elérését is.

Katsushi Inoue, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az európai járműipar egyértelműen az élvonalba tartozik a globális fejlesztéseket illetően, az ACEA pedig rendkívül értékes munkát végez a szektorban, ezért nagyon várjuk, hogy végre mi is aktív, együttműködő, konstruktív tagjává válhassunk a szövetségnek. Cégünk nagy hangsúlyt fektet az európai piacra, az ACEA-csatlakozás pedig még inkább elmélyítheti szakmai beágyazódásunkat ebben a különleges, változó időszakban.”

A Honda Motor Europe nem kevesebb, mint 8000 embert foglalkoztat Európában, ebből négyezren az angliai gyáregységében dolgoznak, amelybe 1989 óta 2,2 milliárd fontot ruházott be a vállalat.

A Honda célja, hogy 2025-re Európában eladott járműveinek két harmada elektromos (hibrid, plug-in hibrid, EV és FCV) hajtású legyen. Ennek elérésén munkálkodik a cég Németországban és az Egyesült Királyságban működő Kutatás-Fejlesztés részlege is, különösen nagy figyelmet szentelve az autonóm járművekhez, menetbiztonsági eszközökhöz és hajtásláncokhoz fűződő fejlesztéseknek.

Emellett számos kiemelkedő jelentőségű projektben is részt vesz a társaság, ilyen például a Drive C2X névre keresztelt, járműkommunikációs hálózat létrehozása, az autonóm mobilitást szolgáló L3 Pilot rendszer kidolgozása, valamint az üzemanyagcellás közlekedési eszközök működtetéshez szüksége infrastruktúra kiépítésére irányuló HyFIVE és H2ME2 kezdeményezés.

Exit mobile version