Site icon AutóAddikt

Jövő héten Volkswagen-találkozó 2015 a Hungaroringen

Immár hagyománnyá nőtte ki magát a minden év őszén a Hungaroringen megrendezésre kerülő Volkswagen-találkozó. Évről évre nagyobb sikerrel – derült ki a sajtótájékoztatón.

2012-ben, a Golf VII bevezetésével egyidőben rendeztek először ilyen eseményt, igaz, akkor még Golf-találkozó néven. Külön érdekesség, hogy abban az évben pont az év autójává avanzsált a hetes.

A Golf-találkozó aztán annyira sikeres lett, hogy újra megrendezték, majd kinőtte magát az esemény globális Volkswagen-találkozóvá, számos, a márka által delegált modellt felvonultatva, egyre szerteágazóbb tematikával. 2014-ben, azaz tavaly már több, mint 12 ezer látogató tette tiszteletét a Hungaroringen – ráadásul az e modellek bemutatója is itt zajlott, valamint további hazai premier is itt kapott helyet, mint például az új Volkswagen Passat, a Volkswagen Golf Sportsvan, illetve a Volkswagen GTI Vision Roadster koncepció is itt fedte fel magát a hazai közönség előtt.

Fontos kérdés: mi várható idén? Nos, a sorban negyedik Volkswagen-találkozó programja idén is színes kínálattal kecsegtet, hozzávetőlegesen 300 kiállító széria- és tuningolt Golf-ja vonul fel az aszfaltcsíkon, off-road bemutató és tesztvezetés, vezetéstechnikai tréning is szerepel a felhozatalban. Több apróbb találkozó is helyet kap szeptember 19-én, mint például a Käfer (Bogár), Jetta, Vento, Bora és Passat események, illetve a várva-várt Volkswagen Golf R 400 premierje is itt zajlik majd. Az estét pedig közkívánatra Sub Bass Monster koncertje zárja.

Visszatérve az idei nyereményre: folytatván a tradíciókat, most is egy Volkswagen Golf talál majd gazdára, méghozzá egy Golf IV kabrió, mely korábban Frenreisz Károly zenész tulajdonában volt.

Nem lenne teljes a Volkswagen-találkozó idén sem a Transporter Hippifalu nélkül. Nos, mint ahogyan a névből is sejlik, ide alapvetően a klasszikus T1-től számítva bármiféle variációja bekerülhet, büszke tulajaikkal, akik stílszerűen szemléltetik majd a feeling lényegét, kempingezhetnek, egyedülálló élményekkel. Vigalmi negyed is lesz, ahol az ételt és italt Volkswagen Transporter food truckokból lehet beszerezni majd. A Transporter egyébként 1950 óta létezik, az első hivatalosnak mondható Transporter találkozó 1969-ben volt, Woodstockban – igaz, akkoriban még nem így hívták. Az első összgenerációs Transporter-találkozót 2009-ben rendezték.

Igazi sztárvendég is érkezik, egy 1962-es évjáratú Transporter személyében. Az autó a maga 34 lóerejével akkor még legyőzhetetlennek bizonyult kategóriájában.

A Transporter Hippifaluban egyebek mellett számos gyermekprogram is várja a résztvevőket, mászófallal, óriáscsúzdával, billiárdfocival; a felnőttek pedig részt vállalhatnak a Bullimpia elnevezésű rendezvényen, ahol például 300 kilogrammnyi terhet kell bepakolni egy Transporterbe, vagy épp bekötött szemmel kell kitalálni alkatrészek nevét. A bátrabbak pedig megmérettethetik magukat a Bulli Fociban, ahol is Volkswagen Transporterekkel kell focizni.

Ha még mindez nem lenne elég, a látogatók megtekinthetik az új, ezennel hatodik generációját taposó Volkswagen T6 Multivan-t, de a teljesen megújult Volkswagen Caddy is itt mutatkozik be először.

A másfél napos Transporter Hippifalu egyébként másfél napig tart (túlnyúlik az alap Volkswagen-találkozó rendezvényén).

A sajtótájékoztató után megcsodálhattuk néhány darabját az alapvetően oldtimer korú, a Volkswagen-találkozón kiállításra kerülő autóritkaságoknak – a cikk illusztrációi ezeket az autókat mutatják.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS-1D Mark IV fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, ASUS, Gigabyte
Exit mobile version