Site icon AutóAddikt

Új távlatokat nyit az új Peugeot 5008

A név megmaradt, viszont az elképzelés teljesen átalakult: az új Peugeot 5008 új terepen, a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között mutatkozik be.

Ezen az ígéretes piacon az új Peugeot 5008 SUV hármas törekvést hordoz magában: egyebek mellett tovább folytatja és konkrét formába ölti a márka feljebb pozicionálási törekvéseit, valamint világszinten forgalmazott, a nemzetközi piacokon is népszerű modell kíván lenni. Mindezek mellett meghatározó szereplővé szeretne válni kategóriájában, a C szegmens hétszemélyes nagy szabadidő-autói között.

Új Peugeot i-Cockpit: több, mint utastér

Az utastérben megtalálhatjuk az újító szellemű, csaknem futurisztikus Peugeot i-Cockpit® legújabb változatát, amely egy lenyűgöző, egyedi és rendkívül igényes világot teremt az autóban utazók köré. A kisméretű kormánykerék és a nagy, 8 colos kapacitív érintőképernyő mellett az új Peugeot i-Cockpit alapfelszerelésként kínálja a látványos, nagy felbontású, 12,3 colos, magasra helyezett digitális műszeregységet, amely különleges animációival high-tech megjelenést biztosít.

Tágas belső tér, több funkció

A 2,84 m-es tengelytáv az egész C szegmens legtágasabb szabadidő-autójává teszi az új Peugeot 5008-at!

A jármű hossza 4,64 m; az új Peugeot 3008 SUV-nál 19 cm-rel, az előző 5008-nál 11 cm-rel hosszabb. A hosszított méret kényelmesebb, nagyobb belső teret biztosít, és kihozza a maximumot a felépítés adta lehetőségekből. Az új Peugeot 5008 egy olyan SUV, amely különleges konfigurációval újít a kategóriában:

Az új Peugeot 5008 szabadidő-autó első utasülése asztalkaként lehajtható (így akár 3,20 m hosszú tárgyakat is szállíthatunk), a csomagtérajtó lábmozdulattal nyitható.

Lenyűgöző megjelenés

Az új Peugeot 5008 külseje első pillantásra nyilvánvalóvá teszi, hogy ez bizony egy szabadidő-autó. A típus minden sajátos ismertetőjegyét magán viseli: hosszú, vízszintes motorházfedél, függőleges orr-rész, magas övvonal… Az ihlet diktálta formaterv erőt és igényességet sugároz.

A  tetőrudakkal együtt 1,64 m magassága, nyúlánk és kifejezetten dinamikus megjelenést kölcsönöz az autónak. Az első részt az exkluzív kivitelű, krómozott „szárnyak”, míg a hátsót a márka legújabb szabadidő-autóinak jellegzetes elemei, a fényes fekete csík és a karmokra emlékeztető, opálfényű fénydiódás lámpák határozzák meg.

A nagy túraautókéhoz méltó vezetési élmény és utazási komfort

Az új Peugeot 5008 SUV osztozik a 308-al és az új 3008-al az EMP2 platformon, mindhárom modell motorválasztékát a legújabb Euro 6.1 típusokból alakították ki. Valamennyi benzines és dízel változat a kategória legjobbja címmel büszkélkedhet a saját teljesítménykategóriájában!

A benzinesek kilométerenkénti CO2-kibocsátása 115 grammról indul, és mindössze 105 grammról a dízelek esetében.

Az autó minden porcikája utazásra invitál, köztük a kimagasló akusztikai komfort és számos kényelmi felszerelés: nyolcpontos pneumatikus masszírozó rendszer az első ülésekben, Premium FOCAL HIFI, nyitható panorámatető stb. A folyamatos online kapcsolattartás legjavát kínálja a Mirror Screen funkciónak és az online 3D navigációnak köszönhetően (TomTom Traffic funkcióval).

Az új Peugeot 5008 SUV az országtól függően alapfelszerelésként, vagy opcióként kínálja a biztonsági felszerelések egész arzenálját (Advanced Driver Assistance Systems):

Advanced Grip Control, amely magába foglalja az egyedülálló Hill Assist Descent Control (HADC) funkciót, automatikus vészfékezés, figyelmeztetés ütközés veszélyére, aktív figyelmeztetés akaratlan sávelhagyásra, figyelmeztetés a vezető figyelmének lankadására, automatikus fényszóró-bekapcsolás, sebességkorlátozó-táblák felismerő és ajánlott sebesség funkció, adaptív tempomat megállás funkcióval (automatikus váltó), aktív holttérfigyelő rendszer, Park Assist és Visio Park (360 fokos kamerakép)

Napjaink mobilitási kérdéseire ad frappáns választ az új Peugeot 5008 SUV a csomagtartóba rejthető és összecsukható, elektromos rásegítésű e-Kick rollerrel, illetve az e-Bike eF01 elnevezésű, elektromos rásegítéssel működő, összehajtható kerékpárral. Mindkettőhöz kivehető akkucsomag tartozik.

Vonzó kínálat, franciaországi gyártás

Az új Peugeot 5008 öt felszereltségi szintet kínál: a három mainstream kivitelen (Access, Active, Allure), kívül a GT Line és a GT változatot. Ez a széles és exkluzív kínálat tökéletesen tükrözi a márka két évvel ezelőtt meghirdetett, a modellpaletta exkluzivitásának növelésére irányuló stratégiáját.

A Rennes (Franciaország) üzemben gyártott új Peugeot 5008 szabadidő-autót a 2016-os Párizsi Autókiállításon láthatja először a nagyközönség, forgalmazása 2017 tavaszán kezdődik világszerte.

Exit mobile version