Site icon AutóAddikt

Eladó Michael Jordan Mercedes W140 S600 Lorinser kupéja

Nem kell túl komoly sportrajongónak lenni ahhoz, hogy tudjuk, kicsoda Michael Jordan. Nincs kétség: a 90-es évek kultikus kosárlabdázója maga a Hall of Fame, túlzás nélkül; ő maga volt továbbá a név, amely fémjelezte a Chicago Bulls előmenetelét is.

És íme, cikkünk tárgya: egy szintén kultikus és legendás Mercedes-Benz W140 S600 kupé 1996-ból, melyet a Beverlyhillscarclub.com oldalon hirdetnek. Az autó már önmagában véve is tükrözi az 1990-as évek pazar stuttgarti luxusát, mint ahogyan az összes W140-es verzió (szedán, kupé) is azt tette, mint a tényleges utolsó, igazi Mercedesek.

A szóban forgó S600 kupéban 6 literes, 394 lovas V12 szívó benzinmotor kapott helyet. Mint ahogyan látszik is, ez az autót kezelésbe vett a Lorinser, így az optikai tuning egyértelmű.

Természetesen az autó körli hype alapja, hogy Michael Jordan használta azt. A specifikációkban, illetve az autó dokumetációjában szerepel természeres Jordan neve, az autótelefon kijelzőjén és a szellőztető-rostélyokon szintén, valamint a kozépkonzol klímakapcsolópanele felett is találhatunk erre utaló jeleket. Egyébként a Last Dance című filmben is szerepelt az autó, konkrétan ez, így a „csomaghoz” tartozik még egy archív footage is, amely kitűnően dokumentál minden vonatkozó részletet.

S vajon mennyit kóstálhat a 157 ezer mérföldet futott, kitűnő állaptnak örvendő Mercedes W140 S600 kupé ára, amely Michael Jordané volt, s most bárki a garázsába állíthatja? Nos, sajnos ár nincs megadva egyelőre, úgyhogy nagy valószínűséggel majd az dönt a kérdésben, hogy a gyűjtők, rajongók mennyire taksálják majd az autó ellenértékét.

Exit mobile version