AutóAddikt Magazin Eladó Michael Jordan Mercedes W140 S600 Lorinser kupéja

Eladó Michael Jordan Mercedes W140 S600 Lorinser kupéja

Nem kell túl komoly sportrajongónak lenni ahhoz, hogy tudjuk, kicsoda Michael Jordan. Nincs kétség: a 90-es évek kultikus kosárlabdázója maga a Hall of Fame, túlzás nélkül; ő maga volt továbbá a név, amely fémjelezte a Chicago Bulls előmenetelét is.

És íme, cikkünk tárgya: egy szintén kultikus és legendás Mercedes-Benz W140 S600 kupé 1996-ból, melyet a Beverlyhillscarclub.com oldalon hirdetnek. Az autó már önmagában véve is tükrözi az 1990-as évek pazar stuttgarti luxusát, mint ahogyan az összes W140-es verzió (szedán, kupé) is azt tette, mint a tényleges utolsó, igazi Mercedesek.

A szóban forgó S600 kupéban 6 literes, 394 lovas V12 szívó benzinmotor kapott helyet. Mint ahogyan látszik is, ez az autót kezelésbe vett a Lorinser, így az optikai tuning egyértelmű.

Természetesen az autó körli hype alapja, hogy Michael Jordan használta azt. A specifikációkban, illetve az autó dokumetációjában szerepel természeres Jordan neve, az autótelefon kijelzőjén és a szellőztető-rostélyokon szintén, valamint a kozépkonzol klímakapcsolópanele felett is találhatunk erre utaló jeleket. Egyébként a Last Dance című filmben is szerepelt az autó, konkrétan ez, így a „csomaghoz” tartozik még egy archív footage is, amely kitűnően dokumentál minden vonatkozó részletet.

S vajon mennyit kóstálhat a 157 ezer mérföldet futott, kitűnő állaptnak örvendő Mercedes W140 S600 kupé ára, amely Michael Jordané volt, s most bárki a garázsába állíthatja? Nos, sajnos ár nincs megadva egyelőre, úgyhogy nagy valószínűséggel majd az dönt a kérdésben, hogy a gyűjtők, rajongók mennyire taksálják majd az autó ellenértékét.