Site icon AutóAddikt

Genfi Autószalon 2016: Európába is megérkezik a Suzuki Baleno

A Frankfurti Autószalonon tartott világpremiert követően a japán gyártó örömmel jelenti be, hogy az európai piacon is útjára indítja az új Suzuki Baleno modellt. Az új csapott hátú modell a stílus, a felszereltség, a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság harmonikus kombinációját nyújtja.

Középtávú „SUZUKI NEXT 100” terve keretében a Suzuki még az eddiginél is nagyobb súlyt fektet a technológiailag kifinomult, célirányosan tervezett termékek gyártására – ennek része a márka új platformstratégiája is. Az új Balenót is a nagyobb szilárdságú és csökkentett súlyú új generációs platformra építették, ami hozzájárul a jármű üzemanyag-takarékos működéséhez, ütközésvédelméhez, helykihasználásához és az alapműködések, vagyis az utazás, kanyarodás és megállás terén nyújtott kiváló teljesítményéhez.

A könnyű csapott hátú modellt a remek gázreakciót biztosító BOOSTERJET közvetlen befecskendezésű turbómotor vagy a DUALJET szívómotor hajtja – utóbbihoz SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) hibridhajtás is rendelhető, amelyben integrált indítógenerátor segíti a motor munkáját.

A minden ízében új Suzuki Baleno modellt tavaly októberben vezették be az indiai piacra, ahol azóta szép számban kel el. Az európai piacon idén tavasszal debütál az új modell.

Exit mobile version