AutóAddikt Újdonságok Genfi Autószalon 2016: Európába is megérkezik a Suzuki Baleno

Genfi Autószalon 2016: Európába is megérkezik a Suzuki Baleno

A Frankfurti Autószalonon tartott világpremiert követően a japán gyártó örömmel jelenti be, hogy az európai piacon is útjára indítja az új Suzuki Baleno modellt. Az új csapott hátú modell a stílus, a felszereltség, a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság harmonikus kombinációját nyújtja.

suzuki-baleno-2016-genfi-autoszalon-2016-autoaddikt

Középtávú „SUZUKI NEXT 100” terve keretében a Suzuki még az eddiginél is nagyobb súlyt fektet a technológiailag kifinomult, célirányosan tervezett termékek gyártására – ennek része a márka új platformstratégiája is. Az új Balenót is a nagyobb szilárdságú és csökkentett súlyú új generációs platformra építették, ami hozzájárul a jármű üzemanyag-takarékos működéséhez, ütközésvédelméhez, helykihasználásához és az alapműködések, vagyis az utazás, kanyarodás és megállás terén nyújtott kiváló teljesítményéhez.

A könnyű csapott hátú modellt a remek gázreakciót biztosító BOOSTERJET közvetlen befecskendezésű turbómotor vagy a DUALJET szívómotor hajtja – utóbbihoz SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) hibridhajtás is rendelhető, amelyben integrált indítógenerátor segíti a motor munkáját.

A minden ízében új Suzuki Baleno modellt tavaly októberben vezették be az indiai piacra, ahol azóta szép számban kel el. Az európai piacon idén tavasszal debütál az új modell.