Site icon AutóAddikt

Legendák találkozása 2016 – az Opel Családi Nap idén is kitűnő rendezvény volt

Ahogyan az minden év májusában megszokott, megrendezésre került az Opel Családi Nap. A márka hazai képviselete monstre programmal kedveskedik az érdeklődőknek, az események pedig hol máshol, mint a Hungaroringen történhetnének, ideális körítést és hangulatot adva, kicsinek, nagynak egyaránt.

Az idei, 2016-os Opel Családi Nap fő apropója természetesen a márka 25 éves jelenléte volt, pontosan ennek köszönhetően még színesebb és komplexebb programban vehettek részt a kilátogató résztvevők.

Alapvetően 7 nagyobb csoportra lehetett osztani az Opel Családi Nap programsorozatát, még szerencse, hogy az ennyire összetett felhozatal ilyen szinten belefért egy napba reggel 9 órától számítva. Központban nyilvánvalóan a pályaprogramok állltak, melynek keretében folyamatosan, átlagosan 2 óránként OPC élményautóztatás zajlott, de volt tulajdonosi autós gyorsulás, Formula-3 épített sportautó-bemutató, de a Talmácsi Gábor nevével fémjelzett Talmácsi Motorsport minimotoros növendékei is megcsillogtathatták tudásukat.

Aki inkább a direkt zenehallgatást és színpadi show-t részesítette előnyben, az a színpadi programok közt egész biztos, hogy megtalálta számításait. Érkezésünkkor pont az elmaradhatatlan Alma együttes produkciója zajlott, de megérkezett Muri Enikő és Caramel is, majd az Irígy Hónaljmirigy szórakoztatott.

Közben Dunakesziről elstartolt a szokásos műrepülő-bemutató is, majd a nap végeztével értékes nyereményeket sorsoltak a rendezvény támogatóinak jóvoltából.

A paddockban is zajlottak az események annak rendje s módja szerint: itt találkozhattunk az Opel Dakar Team versenycsapat táborával, különböző kitelepült magazinok standjaival, de bepillanthattunk a LEGO főhadiszállására is, ahol épp kiélezett építési munkálatok folytak LEGO-modellezés terén.

Minden kétséget kizáróan a paddock két kiemelten fontos állomást hordozott. Az egyik a 25 éves Opel jelenlétet felvázoló kronológiai kiállítás volt, ahol kifüggesztett fotók és kiállított motorok kapcsán ismerkedhettek az érdeklődők a szentgotthárdi gyár történelmével és az első, jubielumi F Astra-val  – itt össze is futottunk Kaszás Zoltánnal, az Opel Szentgotthárd újdonsült PR menedzserével (ő korábban a Chevrolet Magyarország kommunikációjáért felelt).

A másik fontos momentum az idei Opel Családi Nap paddock látnivalói közt az Opel GT Concept volt, az a futurisztikus, előremutató fejlesztéseket tartalmazó jármű, amely meghatározóan a rüsselsheimi gyártó jövőképét vetíti előre; ráadásul a 2016-os Genfi Autószalon után először itt, Magyarországon láthatta a nagyközönség.

Ha átsétáltunk innen a boxokba, szintén számos színes programba futhattunk bele. A myOpel bemutatói mellett idén is volt Baba-mama box, állatsimogató a Fővárosi Állatkert jóvoltából, valamint a PlayStation szimulátor bajnokságot is szervezett. Mindezek mellett a Henkel Beauty Care hölgyeknek szóló programjai is népszerűnek bizonyultak, csakúgy, mint a Cinema City családi aktivitásai.

Idén sem maradhatott el a Közszolgálati- és Hatósági Park jelenléte. Itt kerékpáros traffipax teszteket, biztonsági öv szimulációs gyakorlatokat rendeztek, de kiállítottak Opel rendőrautókat is természetesen. Mellé megtekintehtő volt az Opel közszolgálati kiállítása, valamint a kisebbek KRESZ tanpályán körözhettek.

Átellenben a paddockkal parkoltak az Opel klubok, illetve a tulajdonosok saját, az eseményre jelentősen felkészített járművei. Itt is igen vegyes volt a választék, a legkülönbözőbb ízlésvilágok találkoztak, de voltak igen komoly teljesítménnyel felvértezett autók is.

A kiállított tulajdonosi kocsipark első stációja pedig az Opel jelenlegi modellkínálatának kihelyezése volt, itt nyilván az új Opel Astra K kapta a főszerepet, de a többi húzómodell, illetve hangsúlyos kishaszonjárművek is közszemlére lettek bocsátva.

Korábban írtunk már a veterán Opelek felvonulásáról – nos, a felhozatal teljes egészében megtekinthető volt az idei Opel Családi Nap keretein belül. A kiállított régiségek sorát egyértelműen az az Opel Torpedo nyitotta, amellyel tulajdonosa elautózott anno Rüsselsheimig, de számos egyéb különlegesség is fellelhető volt (Kapitän, Senator, Manta, Kadett, és még sorolhatnánk napestig).

A 2016-os Legendák Találkozása programsorozatot a 21 órakor induló Tankcsapda koncert zárta, stílszerűen és hagyomány-jelleggel – igaz, tavaly ez elmaradt, de idén örülhettek ismételten a rajongók a találkozásnak. Az is, aki egy egész napot végigünnepelt az Opellal, de az is persze, aki csak emiatt látogatott ki a Hungaroringre.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük. Fotó: Matei Bence
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft.
Exit mobile version