AutóAddikt Magazin Legendák találkozása 2016 – az Opel Családi Nap idén is kitűnő rendezvény...

Legendák találkozása 2016 – az Opel Családi Nap idén is kitűnő rendezvény volt

Ahogyan az minden év májusában megszokott, megrendezésre került az Opel Családi Nap. A márka hazai képviselete monstre programmal kedveskedik az érdeklődőknek, az események pedig hol máshol, mint a Hungaroringen történhetnének, ideális körítést és hangulatot adva, kicsinek, nagynak egyaránt.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-005

Az idei, 2016-os Opel Családi Nap fő apropója természetesen a márka 25 éves jelenléte volt, pontosan ennek köszönhetően még színesebb és komplexebb programban vehettek részt a kilátogató résztvevők.

Alapvetően 7 nagyobb csoportra lehetett osztani az Opel Családi Nap programsorozatát, még szerencse, hogy az ennyire összetett felhozatal ilyen szinten belefért egy napba reggel 9 órától számítva. Központban nyilvánvalóan a pályaprogramok állltak, melynek keretében folyamatosan, átlagosan 2 óránként OPC élményautóztatás zajlott, de volt tulajdonosi autós gyorsulás, Formula-3 épített sportautó-bemutató, de a Talmácsi Gábor nevével fémjelzett Talmácsi Motorsport minimotoros növendékei is megcsillogtathatták tudásukat.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-008

Aki inkább a direkt zenehallgatást és színpadi show-t részesítette előnyben, az a színpadi programok közt egész biztos, hogy megtalálta számításait. Érkezésünkkor pont az elmaradhatatlan Alma együttes produkciója zajlott, de megérkezett Muri Enikő és Caramel is, majd az Irígy Hónaljmirigy szórakoztatott.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-010

Közben Dunakesziről elstartolt a szokásos műrepülő-bemutató is, majd a nap végeztével értékes nyereményeket sorsoltak a rendezvény támogatóinak jóvoltából.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-006

A paddockban is zajlottak az események annak rendje s módja szerint: itt találkozhattunk az Opel Dakar Team versenycsapat táborával, különböző kitelepült magazinok standjaival, de bepillanthattunk a LEGO főhadiszállására is, ahol épp kiélezett építési munkálatok folytak LEGO-modellezés terén.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-007

Minden kétséget kizáróan a paddock két kiemelten fontos állomást hordozott. Az egyik a 25 éves Opel jelenlétet felvázoló kronológiai kiállítás volt, ahol kifüggesztett fotók és kiállított motorok kapcsán ismerkedhettek az érdeklődők a szentgotthárdi gyár történelmével és az első, jubielumi F Astra-val  – itt össze is futottunk Kaszás Zoltánnal, az Opel Szentgotthárd újdonsült PR menedzserével (ő korábban a Chevrolet Magyarország kommunikációjáért felelt).

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-002

A másik fontos momentum az idei Opel Családi Nap paddock látnivalói közt az Opel GT Concept volt, az a futurisztikus, előremutató fejlesztéseket tartalmazó jármű, amely meghatározóan a rüsselsheimi gyártó jövőképét vetíti előre; ráadásul a 2016-os Genfi Autószalon után először itt, Magyarországon láthatta a nagyközönség.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-012

Ha átsétáltunk innen a boxokba, szintén számos színes programba futhattunk bele. A myOpel bemutatói mellett idén is volt Baba-mama box, állatsimogató a Fővárosi Állatkert jóvoltából, valamint a PlayStation szimulátor bajnokságot is szervezett. Mindezek mellett a Henkel Beauty Care hölgyeknek szóló programjai is népszerűnek bizonyultak, csakúgy, mint a Cinema City családi aktivitásai.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-017

Idén sem maradhatott el a Közszolgálati- és Hatósági Park jelenléte. Itt kerékpáros traffipax teszteket, biztonsági öv szimulációs gyakorlatokat rendeztek, de kiállítottak Opel rendőrautókat is természetesen. Mellé megtekintehtő volt az Opel közszolgálati kiállítása, valamint a kisebbek KRESZ tanpályán körözhettek.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-015

Átellenben a paddockkal parkoltak az Opel klubok, illetve a tulajdonosok saját, az eseményre jelentősen felkészített járművei. Itt is igen vegyes volt a választék, a legkülönbözőbb ízlésvilágok találkoztak, de voltak igen komoly teljesítménnyel felvértezett autók is.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-028

A kiállított tulajdonosi kocsipark első stációja pedig az Opel jelenlegi modellkínálatának kihelyezése volt, itt nyilván az új Opel Astra K kapta a főszerepet, de a többi húzómodell, illetve hangsúlyos kishaszonjárművek is közszemlére lettek bocsátva.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-026

Korábban írtunk már a veterán Opelek felvonulásáról – nos, a felhozatal teljes egészében megtekinthető volt az idei Opel Családi Nap keretein belül. A kiállított régiségek sorát egyértelműen az az Opel Torpedo nyitotta, amellyel tulajdonosa elautózott anno Rüsselsheimig, de számos egyéb különlegesség is fellelhető volt (Kapitän, Senator, Manta, Kadett, és még sorolhatnánk napestig).

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-029

A 2016-os Legendák Találkozása programsorozatot a 21 órakor induló Tankcsapda koncert zárta, stílszerűen és hagyomány-jelleggel – igaz, tavaly ez elmaradt, de idén örülhettek ismételten a rajongók a találkozásnak. Az is, aki egy egész napot végigünnepelt az Opellal, de az is persze, aki csak emiatt látogatott ki a Hungaroringre.

opel-csaladi-nap-2016-autoaddikt-032

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük. Fotó: Matei Bence
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft.