Site icon AutóAddikt

Mercedes-Benz W140 S420 (1997) infrás, 1 gombos indítókulcs távirányítójának szinkronizálása

A Mercedes-Benz W140-es széria különféle indítókulcsokat kapott 1991-1998 között. Az 1995-ös facelift utáni modellek még infrás (IR) távirányítókkal felvértezett kulcsokkal kerültek forgalomba, egészen 1997 májusáig.

Szerkesztőségünk egy 1997-es Mercedes-Benz W140 S420 modellt istápol, újítgat, mint ahogyan az korábbi cikkeinkból (teljes cikksorozat: ITT) kiderült már. Megírtuk azt is, hogy a távirányítóban tönkrement IR LED okozta problémából adódóan nem sikerült összeszinkronizálnunk akkumulátor- és távirányító elemcsere után a nyitó-zárórendszert. A problémát végül egy komplett javítás (IR LED csere) oldotta meg.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan kell a W140-esnél (1997 májusi modellekig) szinkronizálni az infrás távirányítót az autó jelvevőjével.

Normál esetben egy akkumulátor-csere, azaz a fő áramkörök megszakítása után (áramtalanítás) az infra távirányítóval szerelt indítókulcsokat szinkronizálni kell a középső, utastéri visszapillantótülör aljába integrált jelvevő szenzorokkal. Szinkronizálásra van szükség akkor is, ha a távirányítóban elemet cserélünk (CR2032); tehát minden olyan esetben, amikor az összehangoltság megszakad.

A szinkronizálás folyamata roppant egyszerű. A távirányítót a belső tükör alsó részére integrált vevőszenzorai (2 db LED, egy zöld, és egy piros) felé irányítjuk, majd röviden kétszer lenyomjuk a távirányító gombját. Utána a kulcsot az indítózárba helyezzük, majd gyújtás-állásba helyezzük, és várunk úgy 30 másodpercet. Ha sikeres a szinkronizálás, a tükör alsó LED-jei közül a zöld felvillan többször, és a szinkronizálás készen van.

Fotó: Apple iPhone X

Kiemelt partnerünk: Zöld Autószerviz

Exit mobile version