AutóAddikt Újdonságok 2021-ben jön az új, felfrissített Nissan Micra

2021-ben jön az új, felfrissített Nissan Micra

A Nissan frissíti ikonikus Micra modelljét, kijelölve a következő lépést a sikeres városi autójának fejlődéstörténetében, ami 38 évvel ezelőtt debütált Európában.

A korszerűsített 2021-es felszereltségi szint kínálat modernizálva, illetve finomítva lett, 4 különböző szintet ajánlva az ügyfeleknek, ami által könnyebben azonosulhatnak személyreszabott, ideális Micrájukkal.

A Visia, Acenta és Tekna mellé a Nissan most bevezeti az új N-Design elnevezésű felszereltségi szintet.

A Micra kifinomult dizájn elemekkel él és tökéletes figyelmet szentel a részleteknek. Az ügyfelek különböző személyreszabási kombinációkból tudnak választani, az autó elejét és hátulját illetően, illetve LED fényszórókra is válthatnak, hogy ezáltal Micrájuknak elegánsabb és atletikusabb külsőt kölcsönözzenek.

Az új 16” két tónusú “Genki” kerekek alapfelszereltségnek számítanak, az Acenta és az N-Design felszereltségi szinteken. A japán kultúrában való jelentéséhez híven, a Genki alufelni stílusos megjelenéséből egyfajta energia árad, ami kiegészíti a Micra friss és dinamikus dizájnját.

A 2021-re tervezett, korszerűsített modell palettában, mi azt finomítottuk, amit az emberek szeretnek a Micrában. Egyszerűbbé tettük az ügyfelek számára, hogy összhangban legyenek a számukra ideális felszereltségi szinttel és ráadásként, azt azután még saját ízlésük szerint személyre is szabhassák.” – mondta Ekaterina Apushkina, a Nissan Europe-nak, a Városi Autó Divízió Managere.

N-Design: elérhető személyreszabás

Az N-Design az ügyfelek azon igényét célozza meg, hogy kifejezhessék saját, egyedi stílusukat. A külsőt illetően, az ügyfelek személyre szabhatják az autó hátsó, első és oldalsó díszcsíkját, illetve a tükörborítás is lehet fényes fekete. Ez a személyreszabás az N-Design felszereltségi szint része, ahogyan a vonzó 16” két tónusú Genki kerék is.

Belül, az N-Design modern, fekete-szürke üléskárpittal rendelkezik, bőrhatású műszerfal betétekkel, térdpárnával és ajtóborítással. Az ügyfelek választhatják a merész és izgalmas Energy narancsvörös belsőt is, illetve számos egyéb kiegészítőt is vásárolhatnak még ugyanebben a dinamikus színben – egy igazán részlet-gazdag kialakításért.

Tekna: a fejlett vezetési technológia

A Tekna tele van fejlett vezetési technológiákkal és szórakoztató elektronikai funkciókkal, támogva a Nissan Intelligent Mobility-t, ami a Nissan víziója egy izgalmasabb és technológiai innovációk által összekapcsolt jövőről.

A Nissan népszerű, intelligens 360 fokos parkolókamera rendszere, mely segíti az autóvezetőt a nehéz parkolási helyzetekben, mozgó tárgy észleléssel és intelligens holttér-figyeléssel rendelkezik és kizárólag a Tekna felszereltségi szinten érhető el.

A Tekna Bose® Personal® hangrendszerrel is el van látva, magas minőségű hangzást biztosítva zenekedvelő vezetője számára. 

A NissanConnect szórakoztató és információs rendszer TomTom navigációval alapfelszereltség a Tekna-n (választható opcióként az N-Design felszereltségi szinten is).

Az Apple CarPlay Siri hangfelsimerővel és az Android Auto Google segéddel szintén az Acenta szinttől érhető el, egy sereg szórakoztató funkcióval.

Fejlettebb EURO6D dinamikus és hatékony motor

A Micra fejlettebb 1.0 literes turbomotorja dinamikus és hatékony vezetési élményt biztosít. A motor megfelel az EURO6D emissziós normáknak, jobb fogyasztást és csökkentett károsanyag kibocsátást eredményezve. Változott a nyomatékleadási görbe is, gyorsabban érve el ugyanazt a forgatónyomatékot, mint korábban, így az autó lendületesebb vezetési teljesítményt nyújt, kevesebb sebességváltással. Tökéletes a városban való navigáláshoz, hiszen egyenletesebb lett a vezetés, ugyanakkor a gyorsabb válaszreakciók miatt élvezetesebb is.

Fejlettebb biztonsággal kapcsolatos technológia

A Visia felszereltségi szinttől, a Micrát alapvető biztonsági technológiákkal látták el, úgy mint, a visszagurulás-gátló rendszer, az intelligens vészfékezési rendszer (automata elakadásjelzővel) és az intelligens nyomvonal szabályozás, viszontagságos időjárási körülményekre. 

További kapcsolódó technológiákat a Biztonsági csomag tartalmaz. Bizonyos felszereltségi szinteken a csomag magába foglalja az automata távolsági-fényszóró kapcsolást, a közúti jelzések felismerését és az intelligens vészfékezési rendszert gyalogos felismeréssel. 

Az európai piac magas elvárásainak megfelelve tervezték a Nissan Micrát. Az modell egyike a Nissan ikonikus modelljeinek, melyet mi sem bizonyít jobba, mint a 38 éves piaci jelenlét. 

A 2021-es Micra kapható már 4 699 000 Ft-tól.