AutóAddikt Hírek A BMW M2 Competition kettős rekordja kirobbanóan nagyot szól

A BMW M2 Competition kettős rekordja kirobbanóan nagyot szól

A BMW M GmbH digitális kampányához megtervezett rendkívüli mutatványok maximálisan kiaknázták a nagyteljesítményű kompakt sportolóban rejlő teljesítmény-potenciált.

A bajor prémiumgyártó legújabb digitális kampányának főszereplője szokatlanul látványos eszközökkel állította be kettős rekordját: egy égetően erős lézer és egy precíziós penge párosának segítségével. A BMW M2 Competition (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,8–10,0 liter/100 km [9,0–9,2 liter/100 km]; kombinált károsanyag-kibocsátás: 224–227 gramm / km [206–209 gramm/km]) lélegzetelállító rekordvideói a BMW és a BMW M divízió közösségimédia-oldalain népszerűsítik a nagyteljesítményű kompakt sportoló kvalitásait.

BMW M2 Competition: a lézer rekord

A BMW M2 Competition a rekordok megdöntésére született. Hogy igazolja ezen ígéretét, a kétajtós sportautó a legkiválóbb emberek által felállított világrekordokból merített ihletet, olyanokból, amelyek ráadásul első ránézésre összeegyeztethetetlenek egy gépkocsi kvalitásaival: pengével átvágni egy perc alatt több mint 87 darab bambuszköteget, illetve lézerrel kidurrantani 60 másodperc alatt 63-nál több léggömböt.

„A BMW M2 Competiton a legőszintébb formában testesíti meg a BMW M GmbH értékeit. Egy egészen kivételes autó, amelyet rendkívüli menettulajdonságokkal, letaglózó kisugárzással és versenyautós precizitással vérteztünk fel. Legújabb digitális kampányunkkal pontosan ott szólítjuk meg a modell célközönségét, ahol szabadidejüket töltik és informálódnak a világról: a közösségi médiában. A BMW M2 Competition számára felépítettük a tökéletes színpadot, hogy magával ragadó stílusban mutathassa be képességeit” – nyilatkozta Uwe Dreher, a BMW, a BMW i és a BMW M márkák nemzetközi kommunikációs vezetője.

A látványos kihívások leküzdésére – amelyeket világszerte most először kíséreltek meg – a müncheni vállalatcsoport egy érintőlegesen átalakított BMW M2 Competition modellt gurított be egy, a Dél-afrikai Köztársaság fővárosában felépített filmstúdióba. A rekordkísérlet főszereplőjének hajtáslánc- és futómű-technológiája mindenben megegyezett a sorozatgyártásban kínált BMW M2 Competition modellekével, csupán a kettős rekord érdekében előre egy égetően erős lézert, míg hátulra egy precíziós pengét szereltek fel.

A rekordkísérlet mérnökien pontos megtervezése és a heteken át tartó fokvárosi tesztek után a felépített pálya, a pilóta és a négykerekű sportoló is készen állt: a bambuszkötegeket félkörívekben, a héliummal töltött léggömböket pedig sorokba rendezve állították egymás mellé, hogy a pilóta az előbbiek félbe vágását pontos csúsztatásokkal, utóbbiak kidurrantását pedig haladás közben abszolválhassa. A sorba rendezett léggömbök egymásutánjából a vezetés szerelmesei azonnal kiolvashatják a világ legerősebb betűje, az M formáját.

A színfalak mögött

Technikai szempontból a BMW M2 Competition már sorozatgyártásban kínált formájában is mindent tud ahhoz, hogy vérbeli rekorder váljon belőle: motorházteteje alatt egy, a BMW M3 / M4 sportmodell-páros soros hathengeres benzinmotorjának műszaki alapjaira megálmodott, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, vadonatúj fejlesztésű szív dobog, amely 410 lóerő maximális teljesítményével 4,4 másodperc alatt gyorsítja fel a kétajtós sportolót álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

A mérnökök a BMW M2 középkonzoljára most először egy kapcsolósort is terveztek, amellyel a tulajdonosok közvetlenül állíthatnak az erőforrás karakterisztikáján, a kormányrásegítés mértékén, a hétfokozatú duplakuplungos M DCT automataváltó esetében pedig a Drivelogic funkció beállításán. A BMW M2 Competition mindezeken felül már ránézésre is a legsportosabb oldalát helyezi előtérbe: a módosított első lökhárító, a magasfényű feketére fényezett, megnövelt méretű, újratervezett hűtőrács-pár és a vadonatúj, exkluzív Hockenheim Silver metál karosszériafényezés minden korábbinál magabiztosabb és erőteljesebb kisugárzást garantál.

„Kivételesen trükkös vezetői manőversorozatnak nézünk elébe, amely jóformán lehetetlen” – mondta Marc Higgins kaszkadőrkoordinátor a rekordkísérletre felépített pályáról. „A BMW M2 Competition hatalmas elvárásokkal néz szembe. Minden egyes csúsztatásnak mérnökien pontosnak kell lennie, mert a hibahatár a nullával egyenlő. Az erőteljes kisugárzás és a versenyautós agilitás ugyanakkor nagyon sokat segít” – tette hozzá.

„A hónapokon át tartó előkészületek után a kihívás végre fináléjához érkezett. A pilóta a szakma egyik legjobbja, de még így is elengedhetetlenül fontos, hogy az autó még a legkisebb beavatkozásokra is pontosan reagáljon. Ha az autó nem megfelelően viselkedik, nem lesz meg az új rekord” – fűzte hozzá a kettős rekordról készített videókat rendező Oison Tymon.

És a BMW M2 Competition maradéktalanul igazolta az ígéreteket: a nagyteljesítményű kompakt sportoló a kihívás összetettsége ellenére is megdöntötte mindkét korábbi rekordot. A modell néhány próbálkozás után 117 bambuszköteget vágott ketté és 79 léggömböt durrantott szét – mindkettőt pontosan 1 perc alatt.

A kettős rekord hitelességét drónnal készített felülnézeti felvétel bizonyítja

A BMW M2 Competition kettős rekordjáról készített videók az „Egyazon utca. Eltérő játék.” („Same street. Different game.”) elnevezésű marketingkampány égisze alatt készültek el, látványviláguk pedig tökéletesen beleillik a koncepció fő üzenetébe.

A sötét háttér, a digitális óra és az éles fények a videojátékok világát idézik: a BMW M2 Competition digitális premierje óta rajongók milliói élhetik át a kétüléses sportoló kvalitásait az okoskészülékekre kifejlesztett CSR Racing 2 autós játékban.

HIRDETÉS
Előző cikkMagyarország kedvenc zöld autója a Toyota C-HR hibrid
Következő cikkÍgy nézne ki a Lexus hibrid pickup?