AutóAddikt Magazin A Ford GT kiválóan testre szabható, így a vásárlók egyénisége jól kifejezhető

A Ford GT kiválóan testre szabható, így a vásárlók egyénisége jól kifejezhető

Szín- és anyagválasztéka is érzékletesen tükrözi a Ford GT innovációit és technológiáit.

ford-gt-enterior-autoaddikt

A Ford dizájnerei a színek tudatos használatával irányítják a figyelmet az autó innovatív megoldásaira, hatásosan hangsúlyozva ki a hatékonyság és a teljesítmény esztétikáját.

“Az új modellhez kifinomult szín- és anyagválasztékot alakítottunk ki, amiből sugárzik az energia; olyan megoldásokat kerestünk, amelyek érzékletesen fejezik ki egy nagy teljesítményű autó nyersességét, ugyanakkor szemet gyönyörködtetőek” – mondta el Barb Whalen, a Ford színekért és anyagokért felelős formatervezési igazgatója. “A vadonatúj Ford GT minden eleme nemzetközi tervezéssel született, hogy tökéletesen tükrözze az autó lenyűgöző erejét.”

A karbonszálas anyagok – amelyek hagyományos díszítőelemei a nagy teljesítményű autóknak – szerkezeti elemként is jelen vannak a Ford GT-ben, ugyanakkor vizuálisan is érzékeltetik a szupersportkocsi kis tömegű felépítményét.

A műszerfal teljes egészén látható a karbonszálas kialakítás, a külső szénszálas burkolóelemekhez pedig a vásárlók többféle (fényes, matt vagy Shadow Black) felületi kidolgozást is választhatnak. Az opciók révén az autó még inkább személyre szabott benyomást kelthet – attól függően, hogy a vevő a versenyzés vegytiszta élvezetét, a magabiztos teljesítményt, vagy éppen Ford GT agresszív kiállását szeretné kihangsúlyozni.

A Ford kínálatában most jelenik meg először azok a színskála, aminek révén a Brembo féknyergek is egyedivé varázsolhatók; a karbon-kerámia féktárcsákra markoló, egy tömbből mart, hatdugattyús féknyergek alapfényezése eloxált fekete, de a kínálatban ezüst, kék, narancs és vörös szín is szerepel.

A Ford GT karbon-kerámia féktárcsái rendkívül kis tömegűek: több mint 50 százalékkal könnyebbek egy hasonló méretű öntöttvas tárcsánál. A fékrendszer technológiája a Formula 1-es versenygépek karbonszálas féktárcsáiból származik, és a fékfolyadék kismérvű mozgásával működik, ami jobb pedálérzetet eredményez. A Ford és a Brembo együttműködésével optimalizált beépített hűtőrendszer a legkülönfélébb terhelések mellett is tökéletes fékhatást biztosít.

“A vadonatúj Ford GT egy vérbeli amerikai szupersportkocsi” – vélekedett Dan Sandberg, a Brembo North America elnök-vezérigazgatója. “Éppen ezért tökéletes választás hozzá a Brembo fékrendszer, amely ugyanolyan magas színvonalat és innovatív technológiát képvisel, mint maga az autó, és hatékonyan fokozza a vezetés élményét.”

Az utastér tervezői visszafogottan alkalmazták a színeket, amelyekből egy kevés az üléstámlákra is jutott, mivel ezek az elemek kívülről is láthatók. Az utasoldali, kétrészes műszerfal színezése az ajtók felnyitása után vizuális egyensúlyt teremt a többi díszítőelemmel.

A kabin selyemfényű burkolatai és fényezései az utasoldalon érvényesülnek erősebben, hogy menet közben ne vonják el a vezető figyelmét.

A vadonatúj szupersportkocsi funkcionális formáinak megtervezésekor a dizájnerek figyelme minden részletre kiterjedt. Az ülések vízszintes bordázása például szélesebbnek láttatja a szűk teret, s a tervezők választása azért esett az Alcantara® szövetkárpitra, mert az nemcsak prémium minőségű, hanem könnyű is.

A Ford ajánlatában szerepel néhány színkombináció, amelyek harmonikusan összehangolják külső és belső burkolatok, a féktárcsák és a sportos hangulatú sávok árnyalatait. A fényezések választékában nyolc ragyogó szín található – tisztelgésként a Ford motorsport-hagyományai előtt. Ezek egyike a látványos Liquid Blue árnyalat, amely hatalmas sikerrel mutatkozott be a 2015-ös Észak-Amerikai Autókiállításon

“Ezek nem trendi színek, ahogyan a Ford GT sem egy trendi autó” – jelentette ki Whalen. “Ez egy klasszikus: valódi versenyautó, ami rászabadul a közutakra.”

HIRDETÉS
Előző cikkÚj Toyota Hilux és Proace: így teljes a portfolió
Következő cikkÍgy áll össze egy SEAT színpalettája