AutóAddikt Magazin A Ford Mustang gyerekeknek készült verziója minden idők legmodernebb kisautója

A Ford Mustang gyerekeknek készült verziója minden idők legmodernebb kisautója

A Ford és a Fisher-Price szoros együttműködésével született meg az új Power Wheels Smart Drive Mustang, ez az élethű és hi-tech, gyors és élvezetes elektromos hajtású kisautó. A Smart Drive Mustang arra készült, hogy hamisítatlan póniautós megjelenésével és teljesítményével örömöt szerezzen az izomautók apró rajongóinak – ugyanakkor komoly biztonsági csomagot is tartalmaz, hogy a szülők is elégedettek legyenek.

ford-mustang-power-wheels-autoaddikt-001

A kék és rózsaszín árnyalatokban kapható kisautót a Fisher-Price a Ford által átadott dizájn-adatok alapján kicsinyített le. Az eredmény egy megszólalásig élethű Mustang lett – persze gyermekméretben – ami ugyanazt a hangulatot, stílust és modern technológiát kínálja, mint a V8-as motorral hajtott Mustang GT, amit a szülők is szívesen vezetnének.

“A Mustang az egyik legkelendőbb sportkocsink,” mondta el Gary Collins, a Power Wheels vezető formatervezője. “A Smart Drive Mustang esetében valósághű vezetési élményre törekedtünk, ami minden eddiginél több izgalmat kínál a gyerekek számára.”

A Smart Drive rendszer újdonságnak számít a Power Wheels kisautóiban. Voltaképpen a vállalat első, számítógép-vezérlésű hajtásláncáról van szó, aminek révén sok biztonsági rendszer beépíthető a járműbe, így a Power Wheels Mustang még inkább emlékeztet az életnagyságú változatra:

• Kipörgésgátló: a számítógép érzékeli a kerék kipörgését, és szabályozza a villanymotor teljesítményét, hogy az autó egyenletesen haladjon a vizes füvön vagy az egyenetlen talajon is
• Stabilitás ellenőrzés: Egy dőlésérzékelő jelzi, ha az autó már közel jár ahhoz, hogy veszélyes szögben megbillenjen; ilyenkor leállítja a motort, hogy megelőzze a borulást
• Digitális sebességvezérlés és akkumulátor-ellenőrzés: A szülők egy LED háttérvilágítású érintésvezérlésű felületen beállíthatják a jármű legnagyobb sebességét (1,5 és 8 km/óra között), és ellenőrizhetik az akkumulátor töltöttségének szintjét
• Lassú indulás és megállás: Az egyszerű kikapcsolás/bekapcsolás helyett a villanymotor immár fokozatosan gyorsít és lassít

ford-mustang-power-wheels-autoaddikt-002

Alighanem a beépített hangrendszer is sok örömöt szerez majd: egy valódi Mustangban vették fel a kisautó motorhangját, ami a gyorsítással és lassítással együtt erősödik vagy halkul, akárcsak egy valódi autóban. Egy jack csatlakozó segítségével a gyerekek menet közben is hallgathatják kedvenc zenéiket – méghozzá a legnagyobb hangszórón, amit eddig Fisher-Price termékbe építettek.

A Smart Drive Mustang már látható a Los Angelesi Nemzetközi Autókiállításon. A kisautó decembertől vásárolható meg 359,99 USD fogyasztói áron.

Előző cikkÉrkezik az Audi Q5 második generációja – még sportosabb, még sokoldalúbb
Következő cikkHyundai: digitális csatornákon szól az IONIQ generációhoz az autógyártó