AutóAddikt Autó-motorsport Augusztus 5-én újra rajthoz áll és újabb győzelmekre készül az ABB FIA...

Augusztus 5-én újra rajthoz áll és újabb győzelmekre készül az ABB FIA FORMULA-E-bajnokságon a pilóták és a konstruktőrök versenyében egyaránt címvédő DS TECHEETAH

A Formula-E bajnokság 6. idényét félbe vágó kényszerpihenő után 2020. augusztus 5-én újra rajthoz áll a DS Automobiles és partnere, a TECHEETAH. A Berlinben megrendezésre kerülő 6 zárt kapus futammal (augusztus 5-6., 8-9. és 12-13.) zárul a járványt súlyosan megszenvedő bajnokság. A két DS E-TENSE FE20 volánjánál a 2018/2019-es bajnokság győztesét, a kétszeres címvédő Jean-Eric Vergne-t és a pilóták versenyét vezető Antonio Felix Da Costát üdvözölhetjük. A konstruktőrök versenyében is élen álló DS TECHEETAH csapatának eltökélt szándéka, hogy a szezonzáró versenyeken újabb győzelmeket arasson. 

A koronavírus-járvány miatt kialakult zavaros helyzet ellenére a versenyzők és a csapatok több mint három hónapja aktívan készülnek a bajnokság folytatására.

Az utóbbi néhány hétben a csapat mérnökei elsősorban a DS E-TENSE FE20 fedélzeti rendszereinek az optimalizálására összpontosítottak, de a versenystratégia kidolgozásában is szerepet kaptak, mely ismét kulcsfontosságú lesz az egyéni és a csapatverseny megnyerése szempontjából. A kijárási korlátozások megszüntetése óta pedig a versenyzők is folyamatosan edzenek a versenyszimulátorokon.

A csapat amellett, hogy teljes erőbedobással készül az idényzáró versenyekre, a jövőről sem feledkezik meg, és már megkezdte a vadonatúj hajtáslánc tesztelését, melynek jóváhagyása a következő szezonra várható. 

Xavier Mestelan-Pinon, a DS Performance igazgatója: „Különleges légkörben, szigorú egészségügyi protokoll mellett folytatjuk a versenyzést, de változatlanul arra törekszünk, hogy további bajnoki címeket szerezzünk. A csapat fantasztikus munkát végzett, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy a DS ismét beírja magát a Formula-E bajnokság történetébe.”

Jean-Eric Vergne, a DS TECHEETAH pilótája és DS-nagykövet: „Egy kicsit zűrös ez az idényzárás, de már nagyon várom, hogy újra versenyezhessek. Nagyon oda fogunk figyelni, hogy ne hibázzunk, mert még sok pontot lehet szerezni. Mindenesetre minden adott a sikeres versenyzéshez és a további győzelmekhez.”

Antonio Felix Da Costa, a DS TECHEETAH pilótája: „Nagyon örülök, hogy végre újra versenyezhetek. Nagyon furcsa időszakot élünk át az egész világon, de jó visszatérni a versenyzéshez. Vezető pozícióból folytatjuk a bajnokságot, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szezon fele még hátravan, és mindössze 6 napig fog tartani. De tökéletesen felkészültünk, és a megfelelő lelkiállapotban érkezünk Berlinbe ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”