AutóAddikt Hírek Az AVIS további elektromos Nissan modellekkel bővít

Az AVIS további elektromos Nissan modellekkel bővít

A Nissan és az AVIS dániai üzletága által aláírt szerződésnek köszönhetően az autókölcsönző vállalat hamarosan Európa legnagyobb Nissan elektromos járművekből álló flottáját tudhatja magáénak. Az új megrendelés 401 Nissan e-NV200 furgonra, valamint további 60 darab 100%-ban elektromos Nissan LEAF modellre vonatkozik.

nissan_leaf

2014-ben az AVIS már rendelt 400 Nissan LEAF elektromos autót, és miután sikeresen beépítette ezeket a járműveket kölcsönzési konstrukciójába, most a Nissan e-NV200 elektromos kishaszongépjárművel és személyszállítóval bővíti kínálatát. A vállalat emellett a dániai piacon mutatkozó kereslet kielégítése érdekében további 60 Nissan LEAF modellt is rendelt, így teljes Nissan elektromosjármű-flottája 861 járműből áll majd.

Az AVIS dániai üzletágának ügyvezető igazgatója, Kasper Gjedsted  a következőket nyilatkozta: „Dániában nagy sikereket értünk el a Nissan LEAF-fel: a Nissantól vásárolt összes járművet nagyon gyorsan bérbe tudtuk adni, ezért most még több ilyen modellt rendelünk. Úgy döntöttünk, hogy a nagy sikerre való tekintettel bővítjük a kínálatunkat az e-NV200 modellel, amellyel új típusú ügyfeleket is el tudunk érni.”

A Nissan Europe elektromos járművekért felelős igazgatója, Jean-Pierre Diernaz szerint a megállapodás egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a vállalatok bíznak a Nissan elektromos járműveiben: „Nagy örömünkre szolgál, hogy újra együtt dolgozhatunk az AVIS-szel a dániai ügyfeleknek szóló kölcsönautó-kínálaton. Számos nagyvállalat (például az AVIS dániai üzletága és a DHL olaszországi üzletága) jelentős számban rendelt tőlünk Nissan elektromos járműveket – vagyis egyre többen ismerik fel, hogy a kényelmes vezethetőség, az alacsony üzemeltetési költségek és a zéró-emisszió kombinációja nagyon vonzó ajánlat.”

 A Nissan az elektromos járművek vezető globális gyártója, 2014-ben pedig a Nissan LEAF volt a legnagyobb darabszámban értékesített elektromos jármű Európában és világszerte. Tavaly a Nissan az e-NV200 személygépkocsival és kishaszongépjárművel bővítette a kínálatát, amely az NV200 furgon kategóriaelső csomagterét a Nissan LEAF kifinomult, zéró-emissziós hajtásláncával ötvözi.

Előző cikkSikeres startot vett Magyarországon is a BMW i
Következő cikk2152 kilométer 43 liter gázolajjal: a Peugeot 208 1.6 BlueHDi 100 S&S rekordot döntött