AutóAddikt Újdonságok Az új Volkswagen Tiguan Frankfurtban mutatkozott be

Az új Volkswagen Tiguan Frankfurtban mutatkozott be

A Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (IAA) az új Tiguan bemutatójának színpadává válik. Az első generációból eladott több, mint 2.6 millió példány után a Volkswagen Csoport leleplezte az egyterű legújabb nemzedékét.

volkswagen_tiguan_2016_frankfurt_autoaddikt

A Volkswagen négy változatban mutatja be az IAA alkalmával (közönségnapok: szeptember 17-27 között) az új Tiguant: a szériaváltozatok közül a különösen sportos Tiguan R-Line-t, valamint egy klasszikus onroad modellt és egy célzottan terepre készült offroad változatot. Az eladási adatok alapján legsikeresebb SUV jövőjére ugyanakkor a Tiguan GTE enged betekintést, plug-in hibrid hajtású tanulmányautóként (a Tiguan GTE rendszerteljesítménye 160 kW/218 LE).

Az eladási rekorder második nemzedékének konstrukciója – a Volkswagen Csoport SUV modelljei közül elsőként – a jövőbe mutató MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) szerkezeten alapul. Ennek köszönhetően a Tiguan valamennyi tulajdonsága javul: karosszériájának arányai feltűnően sportosak, minden szemszögből karizmatikus és az elődhöz képest több, mint 50 kilogrammal sikerült csökkenteni a tömegét, miközben a bel- és a csomagtér helykínálata hatalmas. Az új Tiguan csomagtartója (a hátsó ülésig pakolva) 615 liternyi, amennyiben a hátsó ülések támláit is lehajtjuk, úgy 1.655 literesre bővül, ami 145 literrel több elődjénél.

A hatékonyság fokozása a motorokra is jellemző: erőforrások széles palettája áll rendelkezésre a 85 kW/115 LE és 176 kW/240 LE közötti tartományban. A motorok erősebbek, ugyanakkor akár 24%-kal takarékosabbak is az elődökhöz képest. Az új 4MOTION Active Control segítségével az összkerékhajtás egyénibben és egyszerűbben igazítható bármilyen útviszonyokhoz.  Az impresszív hajtásláncnak köszönhetően a Tiguan akár 2.500 kg-os össztömegű fékezett utánfutót képes vontatni. A vezetői segédrendszerek tökéletes kényelmet, dinamikát és biztonságot (többek között szériafelszerelés a városi vészfékező és gyalogos-felismerő funkcióval ellátott Front Assist, a Lane Assist és a másodlagos ütközésvédelem) nyújtanak.

Az online szolgáltatók új dimenziókat tárnak fel (többek között automatikus balesetbejelentés, online valós idejű közlekedési és parkolóhely információ, járműállapot jelentés), a fedélzeti elektronika az App-Connect segítségével az Apple és az Android világának valamennyi aktuális okostelefonját integrálja az Infotainment-rendszerek funkcióiba, sőt a Media Control applikáció segítségével még a táblagépek is a gépkocsi elválaszthatatlan részévé válnak.

Olyan Tiguan született, amellyel a Volkswagen a kompakt egyterű szegmenst jórészt újradefiniálja.