AutóAddikt Hírek Bétateszt-fázisban a Greengo, az új, perc alapú számlázással működő közösségi autózás

Bétateszt-fázisban a Greengo, az új, perc alapú számlázással működő közösségi autózás

Nincs parkolási díj. Nincs gépjármű fenntartási költség. Nincs biztosítási díj, menetrend, tankolás vagy súlyadó. De autómosatás se. Ráadásul környezetkímélő, halk és nagyon menő. Technikailag 2016. november 21-től, gyakorlatilag tegnap 0:00 órától lehet regisztrálni Magyarország első budapesti elektromos autó megosztó szolgáltatásának, a Greengo kipróbálására a https://www.greengo.hu/ weboldalon.

greengo-budapest-business-journal-autoaddikt

A hazai startup 45 elektromos autót bocsát azok rendelkezésre akik reális alternatívát keresnek a nehézkes belvárosi tömegközlekedésre, fáznak már a Bubin, nem akarnak drága pénzen saját gépjárművet fenntartani vagy csak fáj a szívük ha marokszám dobálják a százasokat a parkolási automatákba – ráadásul mindezt trendi, fiatalos és környezettudatos módon.

Az Uber eltűnésével és a Bubi népszerűségének növekedésével alapjaiban változott meg az elmúlt években a Budapesti közlekedés szerkezete. Mától pedig egy újabb lehetőség áll azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak vagy akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük (hétvégi bevásárlás, üzleti tárgyalás, gyerekek szállítása) amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek.
A GreenGo szolgáltatás egy mobilapplikáció / weboldal segítségével működő car-sharing szolgáltatás. A rendszerben mostantól 45 elektromos autó lesz elérhető az applikáció által jelzett területen belül (nagyságrendileg: Árpád-híd – Hősök tere – Baross utca – Rákóczi híd – Bocskai út – Alkotás út – Óbuda által határolt kerületekben), amelyet a felhasználók az okos telefonjaikon keresztül foglalhatnak le, majd használat után fizethetnek ki teljesen automatikus módon (a rendszer a perc alapú használat után egyszerűen megterheli a megadott bankkártyát). A rendszerben elérhető gépjárművek a beépített Vodafone SIM kártyáik és az M2M technológai megoldások segítségével folyamatos kapcsolatban állnak mind a vállalkozás központjával, mind pedig a műholdakkal és a felhasználóik applikációval.
Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz. Ehhez három egyszerű lépést kell csak megtenni:
1. Letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik webstore-ból (App Store; Android Play)
2. Elvégezni az online regisztrációt
3. Személyesen bemutatni az ellenőrzéshez szükséges okmányokat (jogosítvány, személyi igazolvány) a 1061 Király utca 16. szám található GreenGo irodában
A regisztrációs folyamat után falhasználóinknak nincs más dolga, mint a telefonjukon futó applikáció segítségével megkeresni a hozzájuk legközelebb található GreenGo elektromos autót és kedvükre használni azt. Az autókkal egyszerű és könnyű felvétele után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdheti a személyre szabott és azonnali autókölcsönzését, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatja a rendelkezésre álló Volkswagen e-Up!-okat, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül.

Előző cikkMáris nagy sikernek örvend a Kia Niro, meggyőző mutatókat produkál
Következő cikkJelentős súlycsökkentésen esik át az új Opel Insignia, ezáltal könnyedebb, dinamikusabb és élénkebb vezetési élmény várható