AutóAddikt Autó-motorsport BMW Motorsport: információk a 2015-ös Spa Francorchamps 24 órás versenyről

BMW Motorsport: információk a 2015-ös Spa Francorchamps 24 órás versenyről

A Spa Francorchamps 24 órás verseny a rajongókat, szurkolókat és versenyzőket egyaránt nagy izgalommal tölti el.

bmw_motorsport_autoaddikt

E klasszikus megbízhatósági verseny idén július 25-26-án rendezendő, immár 67. futama különleges évforduló a BMW számára. Egy BMW 1800TI/SA volánja mögött Pascal Ickx és Gérard Langlois van Ophem pontosan 50 esztendeje aratta a BMW első győzelmét az ikonikus Spa Francorchamps 24 órás versenyen.

Az Ardennek tájain zajló idei verseny mérföldkő az autósport történetében. A korábban mindkét lábát elveszítő Alessandro Zanardi első ízben alkot nem mozgáskorlátozott pilótákkal – Timo Glock és Bruno Spengler BMW DTM-versenyzőkkel – közös csapatot egy BMW Z4 GT3 volánja mögött. Kilenc mérnök fejlesztette ki az elmúlt hónapok során azon innovatív műszaki megoldások egész sorát, amelyek mindhárom versenyző számára lehetővé teszik a 24 órás futam tekintélyes távjának problémamentes teljesítését, illetve a lehető leggyorsabb pilótaváltásokat. Az átalakított BMW Z4 GT3 a ROAL Motorsport színeiben indul.

Nyolc csapat összesen 11 BMW Z4 GT3 versenygépe áll 2015-ben rajthoz a klasszikus 24 órás versenyen. Az egyes gárdákat a BMW számos gyári pilótája erősíti. Miután a BMW Sports Trophy Team Marc VDS tavalyi második helyével megszerezte első dobogós helyezését Belgiumban, azaz hazai versenyén, Bas Leinders csapatfőnök és legénysége az idén már az összetett győzelmet tűzte ki célul. Ebben a BMW két DTM-pilótája, Augusto Farfus és Maxime Martin, valamint Lucas Luhr és Dirk Werner segíti őket, akik a United SportsCar Championship (USCC) sorozatban versenyeznek a BMW színeiben.

A Triple Eight Racing csapata Dirk Müller személyében szintén hathatós támogatást kap a Spa Francorchamps 24 órás versenyre. A Circuit de Spa Francorchamps viadalán rajthoz álló további BMW csapatok a BMW Sports Trophy Team Brazil, a Team Russia by Barwell, a Classic & Modern Racing, az Ecurie Ecosse, a TDS Racing és a Boutsen Ginion.