AutóAddikt Hírek Ford Focus RS RX fejlesztés, videosorozatban

Ford Focus RS RX fejlesztés, videosorozatban

A Ford Performance, az M-Sport és a Hoonigan Racing Division tagjait összefogó tehetséges csapat kevesebb mint kilenc hónap alatt tervezte meg és készítette el a Ford Focus RS RX versenygépeket.

Az igencsak szűköd határidő betartásában komoly segítséget jelentett, hogy a Ford Performance fejlett eszközei és tapasztalt mérnökei is a csapat rendelkezésére álltak.

A Ford Performance 2016 januárjában jelentette be, hogy a Hoonigan Racing Division gyári támogatású csapatként indul a FIA Rallycross Világbajnokságon, s ezzel egy időben a Ford Focus RS RX versenyautót is bemutatta. A Ford mérnökei is aktívan közreműködtek a jármű egyes részeinek, nevezetesen a sárvédők, a futómű, a hajtás és a vezetőállás optimalizálásában.

Légterelők: Több mint 100 tesztet végeztek el a CFD (Computational Fluid Dynamics) szoftverrel, amíg kialakult a Focus RS RX légterelőinek végső formája.

Felfüggesztés: A Ford Performance egy K & C próbapadon tesztelte a Ford Focus RS RX felfüggesztését. A sorozatgyártású autók vizsgálatához is használatos berendezés olyan adatokat szolgáltat a mérnököknek, amelyek alapján eldönthető, mit kell még változtatni a terveken.

Hajtás: A Sadev és a Ford Performance egy különleges eljárás, a Végeselem Analízis (FEA) segítségével elkészítette a kardántengely lehetséges terhelési pontjainak hőtérképét, meghatározva a tervezés irányát, és lényegesen könnyítve a kardántengelyen , sokkal jobb gyorsítást érve el.

Cockpit: A Ford Performance, az M-Sport és a Hoonigan Racing Division több évtizedes versenytapasztalatának köszönhetően mind Ken Block, mind pedig Andreas Bakkerud személyre szabott vezetőállást kapott.

A pilóták egyéni adottságaihoz igazított cockpit segít a váltási idők rövidítésében és a sebesség növelésében.