AutóAddikt Magazin Idén 24. alkalommal lett a Škoda az IIHF főszponzora

Idén 24. alkalommal lett a Škoda az IIHF főszponzora

A Škoda cseh belpiaca kifejezetten jégkorong-nagyhatalom. A cseh autógyártó 25 évvel ezelőtt vált a Volkswagen Csoport tagjává, és idén 24. alkalommal lett az IIHF Jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora.

skoda-iihf-jegkorong-autoaddikt

1992-ben a Škoda az utolsó világbajnoki forduló prágai és pozsonyi járműszolgáltatójaként kezdte a támogatást. 1993 óta a márka hivatalos főszponzorként folyamatosan jelen volt minden IIHF Jégkorong-világbajnokságon.

A Škoda már az első, május 6-i mérkőzés előtt bemelegített az IIHF Jégkorong-világbajnokságra, látványos eseményekkel szórakoztatva a hokirajongókat. Ezek egyike április elején a szentpétervári jégkorongstadion újranyitási ünnepsége volt, amit a Škoda AUTO Russia támogatott. A Jubileumi Sportpalota Jégcsarnoka (Yubileyny Sports Palace Ice Arena) a VB két helyszínének egyike lesz, amely az átfogó felújítás után már új fényben ragyog. A megnyitó ünnepségen Oroszország és Norvégia nemzeti válogatottjai jó tempójú, barátságos mérkőzést játszottak egymással. A Škoda itt is közel volt a tűzhöz, hiszen az orosz importőr 2010 óta az orosz nemzeti jégkorong-válogatott hivatalos partnere.

Újabb pezsgő esemény volt Oroszországban, hogy a Škoda AUTO meghívta a „cool” sportág minden rajongóját egy nagy világbajnoki partira Szentpétervár szívébe. A hosszú járműparádén a cseh gyártó modelljei vonultak végig a Nyevszkij sugárúton – Oroszország egyik leghíresebb útján – át a Palota térre. A Škoda járművek mellett sok kiemelkedő jégkorongos személyiség is megjelent, többek között Alexander Judin, a 2002-es világbajnokság ezüstérmese, és Vladiszlav Kamenyev, Oroszország junior nemzeti válogatottjának kapitánya. A metropolisz lakói és a jéghokirajongók tömegei mindenütt éljenezték a parádét, ezzel téve teljessé a felejthetetlen eseményt. Mikor a menet végül megérkezett a szentpétervári Palota térre, a sportemberek és járművek felvonulását egy flash mobbal, egy mexikói hullámmal üdvözölték. A rendezvény végén a 2016-os IIHF Jégkorong-világbajnokságig tartó visszaszámolás jegyében sok ezer fehér léggömböt engedtek fel Szentpétervár egére.

Az idei IIHF Jégkorong-világbajnokságon összesen 16 csapat küzd meg a címért. A május 6-i nyitómeccsen a Cseh Köztársaság és az orosz házigazda válogatottja mérkőznek meg egymással a moszkvai Jégpalotában. Az IIHF világbajnokság találkozóit ezen a helyszínen, és a szentpétervári Jubileumi Sportpalotában fogják megtartani.

Jéghoki, kerékpározás és az Olimpia: a Škoda nagy hangsúlyt fektet a sportok támogatására. A Škoda hagyományosan sok sportágban érintett, amelyek közül a jégkorong, a kerékpározás és a motorsport jelentik a cég szponzori stratégiájának legfontosabb pilléreit. A Škoda 1992 óta az IIHF Jégkorong-világbajnokság partnere. A 2015-ös csehországi IIHF világbajnokság idején Škoda logók díszítették a cseh, a szlovák és az amerikai nemzeti válogatottak mezét és sisakját. Továbbá, a Škoda a Jégkorong Bajnokok Ligáját (CHL) is hivatalos szponzorként támogatja, valamint több jégkorongcsapat partnere is. A márka 2012 óta aktívan részt vesz a jelen és a jövő sztárjainak támogatásában. A Škoda Junior Jégkorong Kupa lehetőséget kínál a tehetséges fiataloknak, hogy megmutassák képességeiket.

Előző cikkWTCC: Citroën győzelem született, kimagasló pontszámmal
Következő cikkMazda MX-5: 1 milliót gyártottak 1989 óta