AutóAddikt Magazin Jelenleg a Volkswagen Touran Európa legkeresettebb egyterűje

Jelenleg a Volkswagen Touran Európa legkeresettebb egyterűje

2016-ban a Volkswagen Touran először szerezte meg Európa legsikeresebb egyterűjének járó elismerést.

A tekintélyes IHS Automotive piackutató vállalat által ellenőrzött eredmények szerint a Touran több, mint 112 000 forgalomba helyezéssel az európai kontinens legnagyobb számban értékesített egyterű modellje lett 2016-ban. A sokoldalú modell legújabb generációját innovatív vezetői segédrendszereivel és infotainment megoldásaival világszerte több, mint 40 országban értékesítik. A fold-flat ülésezésnek köszönhetően (akár hét üléssel és 834 literes csomagtérrel) a Touran egyike a legsokoldalúbban variálható egyterű modelleknek, legyen szó bármilyen járműkategóriáról.

A Volkswagen a közelmúltban frissítette a Touran legfontosabb vezetői segédrendszerét, a követési távolság automatikus szabályozását ((Adaptive Cruise Control – ACC), amely magában foglalja a városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) kiegészített Front Assist rendszert is. A követési távolság automatikus szabályozásának rendszere mostantól a 30 és 210 km/óra sebességtartományban érhető el (korábban ez 30 és 160 km/óra között volt lehetséges).

A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt változatnál ez a tartomány még tágabb, 0 és 210 km/óra közötti sebességnél áll rendelkezésre. A követési távolság automatikus szabályozása és a kettős tengelykapcsolós sebességváltó egységével a Touran szinte önműködően közlekedik az araszoló forgalomban, a rendszer ugyanis – működési határain belül – megállásig lassít majd önműködően el is indítja a járművet.

A családi autók specialistája számos műszaki megoldást kínál, mint például a háromzónás Climatronic légkondicionálót, amely az aktív biogén szűrőnek köszönhetően kitűnő levegőminőséget biztosít és a Car-Net Cam Connect kamerarendszert, amellyel a hátsó üléseken GoPro® kamera helyettesítheti a szülő vigyázó tekintetét. A gyerekekről készülő kép ekkor egyszerűen az infotainment-rendszer képernyőjén jeleníthető meg.