AutóAddikt Hírek Megújul a Citroën C4 Picasso és Grand C4 Picasso

Megújul a Citroën C4 Picasso és Grand C4 Picasso

A 2013-ban bevezetett második generációs Citroën C4 Picasso igazi sikertörténet: különleges dizájnjával és kimagasló kényelmével már több mint 300 000 vásárlót sikerült meghódítania.

citroen_grand_c4_picasso_1_6_e_hdi_020

2016 nyarán az új Citroën C4 Picasso újabb fejezetet nyit a modell történetében. Még dinamikusabb és kifinomultabb megjelenést hoz az új orr-rész és az eltérő tetőszín, továbbá a négyféle belső kialakításnak köszönhetően a személyre szabási lehetőségek köre is bővül. A kivételes  utazási élményről a mindennapokat megkönnyítő, felhasználóbarát új technológiák (pl. a szabad kezes csomagtérajtó), a Citroën Connect Nav révén elérhető új internetalapú szolgáltatások és egy új motor, a PureTech 130 S&S EAT6 gondoskodnak. Az új Citroën C4 Picasso a Citroën Advanced Comfort program szellemében átfogó módon közelíti meg a testi-lelki „jóllét” kérdését.

A Citroën szaktudásának és kreativitásának legjavát kamatoztató új C4 Picasso egy korszerű, innovatív egyterű, amely karakteres és kifejező dizájnjával, dinamikus vonalvezetésével és elöl-hátul egyedi világításával tűnik ki a többi autó közül. Arányai is optimálisak: a kompakt külső tágas utasteret és példásan nagy csomagtartót rejt. A minőségi anyagokat használó, loft stílusban kialakított, letisztult és világos utastérből csak úgy sugárzik az igényesség és a jólét. A komfortérzetet tovább fokozza az a dinamikus egyensúly, amit a tökéletesített EMP2 platform jóvoltából sikerült elérni: az új C4 Picasso kifogástalan úttartást és a Citroënnél megszokott nagyfokú kényelmet garantál minden utasa számára.

A C4 Picassóban kezdettől olyan innovatív megoldások szolgálták a vezető és az utasok kényelmét, mint a 100%-ban érintőtechnológiás vezérlőfelület, a 12” nagy felbontású panoráma-képernyő, vagy a vezetést megkönnyítő 360°-os kamerarendszer, a Park Assist rendszer, illetve az adaptív sebességszabályozó. Az új Citroën C4 Picasso tovább kamatoztatja ezeket az előnyöket, és sikeresen egyesíti magában az egyterűek legjobb tulajdonságait:

– Feszes vonalak és modern formavilág jellemezte vonzó és meggyőző dizájn, melyet még karakteresebbé és dinamikusabbá varázsol a két karosszériaváltozatnál azonos, új orr-rész, a szériafelszereltség részét képező 3D hatású új hátsó lámpák, a 17” új könnyűfém keréktárcsák, a C4 Picassóhoz kínált kétszínű tető, a Grand C4 Picasso kínálatát gazdagító ezüstszínű tetőív és a 3 új karosszériaárnyalat;

– Minden utasnak kijár a kényelem, melyet bőséges helykínálat, nagyfokú variálhatóság és kiváló dinamikus tulajdonságok fémjeleznek, és amelyet tovább növelnek az alábbi lehetőségek:

  • 4 új utastér-kialakítás, amely életstílusunknak megfelelően személyre szabható;
  • a mindennapi életet megkönnyítő technológiák, köztük az új internetes navigációt lehetővé tevő 3D Citroën Connect Nav és a 7” új érintőképernyő, amely rövidebb reakcióidejű, és új internetalapú szolgáltatásokat kínál. Az új rendszerrel a 12” nagy felbontású képernyő is jobban kihasználható: rugalmasabb használat és könnyebb olvashatóság jellemzi. Egy másik praktikus megoldás a szabad kezes csomagtérajtó, melynek köszönhetően egy egyszerű lábmozdulattal is ki lehet nyitni a csomagtartót;
  • a vezetést segítő és a biztonságot szolgáló technológiák: sebességkorlátozás-felismerő rendszer sebességajánlással, adaptív sebességszabályozó Stop funkcióval, sávtartó asszisztens, Active Safety Brake, fáradtságfigyelő rendszer és aktív holttérfigyelő;
  • új PureTech 130 S&S EAT6 motor, mely a nagy teljesítményű és alacsony fogyasztású Euro6-os PureTech és BlueHDi motorokból álló széles választék legújabb tagja.

Az új Citroën C4 Picasso számunkra egyfajta kirakat, amely tudásunk legjavát reprezentálja. A sajátosan modern és dinamikus dizájn mellett egyedülálló kényelem jellemzi. Felépítésének és az EMP2 platformnak köszönhetően a helykínálat, a variálhatóság és a dinamikus tulajdonságok kiváló szintézisét valósítja meg, amelyből minden utas egyformán profitál. A modell kínálata most újabb hasznos technológiákkal bővül, melyek még inkább megkönnyítik a mindennapi életet és tovább növelik a biztonságot. Az új C4 Picassónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy az európai piac vezető modellje legyen” – nyilatkozta Linda Jackson, a Citroën vezérigazgatója.