AutóAddikt Újdonságok Parkolni gond nékül, akár bárhová? Az új Nissan Leaf képes lesz rá

Parkolni gond nékül, akár bárhová? Az új Nissan Leaf képes lesz rá

A Nissan bejelentette, hogy a hamarosan érkező új Nissan Leaf lesz az autógyártó első globális modellje, mely megkapja a ProPILOT Park rendszert. Ez a technológia a parkolásban fogja segíteni a vezetőket, hiszen automatikusan beirányítja az autót a parkolóhelyre.

A ProPILOT Park az egyik leginkább fárasztó, és sok esetben a legnagyobb kihívást jelentő feladatot veszi le a vezetők válláról. Emellett magabiztossággal ruházza fel a vezetőket, hiszen biztosak lehetnek benne, hogy bármilyen körülmények között tökéletes lesz a parkolás.

Az új Nissan Leaf kamerái és szonárjai könnyedén beirányítják az autót a parkolóhelyre, bármilyen szögből akár orral, akár háttal, és ehhez elegendő csupán egy gombot megnyomni. A vezető nyugodtan figyelheti, ahogy a rendszer – a gázt, a féket és a kormányt is kezelve – játszi könnyedséggel beáll a parkolóhelyre. A vezető mindeközben figyelemmel kísérheti a jármű környezetét, és szükség esetén fékezéssel beavatkozhat. Az új technológia még a legszűkebb városi utcákban is elboldogul.

A ProPilot parkolást segítő új technológiája egy újabb fontos mérföldkő a Nissan azon törekvésében, hogy a nagy példányszámban gyártott járműveiben is elérhetővé váljanak a fejlett vezetéstámogató technológiák. A biztonságosabb és egyben élvezetesebb közlekedést ígérő ProPILOT technológiák szerves részét képezik a Nissan Intelligent Mobility jövőképének. Ez a jövőkép foglalja össze a vállalatnak az autóhasználattal, az alkalmazott hajtásrendszerekkel, valamint az autók társadalmi integrációjával kapcsolatos fejlesztési terveit.

A Leaf-nek – a világ első tömeggyártású 100%-ban elektromos járművének – a bemutatásával a Nissan az elektromos járművek mozgalmának úttörője lett. Ma a Nissan LEAF a világ legnagyobb számban eladott elektromos járműve, melyből már több mint 270 000 példány talált gazdára világszerte.