AutóAddikt Autó-motorsport Sikeresen lezajlott a Kia Lotos versenysorozat negyedik etapja a múlt hétvégén

Sikeresen lezajlott a Kia Lotos versenysorozat negyedik etapja a múlt hétvégén

MEGOSZTÁS

2017. július 14-én szabadedzések voltak, ahol a technikai újításoknak köszönhetően Krajnyák Petra és Vogel Adrienn is nagyon jó tempót tudott menni – áll a Kia sajtóközleményében.

Petra szempontjából az volt a cél, hogy a Q2-t elérje és tovább tudjon jutni az időmérő edzésen. Idén először ez sikerült is.

Adrinál pedig szerettük volna elérni, hogy tudjon az első 5-el menni. Ez is sikeresen megoldódott, hiszen a következő eredményeket érte el az időmérők alkalmával:

1. edzés – 2.hely;
2. edzés – 1.hely;
3. edzés – 2.hely;
4. edzés – 2.hely.

Nagyon bíztató volt a hétvége.

Egy napra rá, 2017. július 15-én az időmérőn Vogel Adrienn hatodik lett, de nagyon szoros volt a küzdelem. Majd technikai szabálytalanság miatt kizárták azt a versenyzőt, aki megnyerte az időmérőt.

2017. július 16-án az első versenyen a 66-os rajtszámú versenyző meglökte Vogel Adriennt, majd mindketten a szallagkorlátnak csapódtak, onnan Vogel Adrienn vissza a pályára, ahol sajnos Krajnyák Petra is ütközött vele. Adri és Petra is fel kellett adja a versenyt az autók sérülései miatt.

A 66-os rajtszámú versenyző pedig kapott egy box áthajtásos büntetést.

A második versenyen Petra az utolsó elötti helyről indult, de fantasztikus versenyzéssel a 11. helyen fejezte be a versenyt. Petrának ez volt az idei év legjobb eredménye.

Adri az utolsó helyről indult, az első körben már 4 versenytársát megelőzte, amikor egy kicsúszó autónak ütközött a külső íven. Sajnos Adri autója megint sérült, ezért ki kellett állnia és nem tudta befejezni a versenyt.

A csapat számára pontok tekintetében nem volt nagyon gazdag ez a hétvége. Petra számára viszont ez volt az idei év legjobb hétvégéje, hiszen bekerült a Q2-be a 12.helyen és a második versenyen megszerezte idei legjobb eredményét.

A Kia nagyon örül annak, hogy a tempó most már az élmezőnnyel egyezik, úgyhogy nagyon várják a következő versenyhétvégét és a megmérettetést.

“Jó érzés volt ezen a hétvégén látni, hogy milyen sokan követik a csapat munkásságát és mennyien szurkolnak nekünk” – fogalmazott a Kia kommunikációja. “A Kia  rajongónk és Partnerünk látogatott meg minket ezen a versenyen, hogy személyesen szurkolhassanak nekünk.”