AutóAddikt Magazin Új nyári gumiabroncs: itt a Continental PremiumContact 6

Új nyári gumiabroncs: itt a Continental PremiumContact 6

Egy vadonatúj nyári abronccsal jelentkezik a világ egyik vezető gumiabroncs-gyártója, a Continental. Az új PremiumContact 6 gumiabroncs már tavasztól széles méretválasztékban érhető el a kereskedőknél.

A Continental új nyári gumiabroncsa fokozatosan veszi át sikeres elődei, a ContiPremiumContact 5 és a ContiSportContact 5 helyét, melyek iránt nagy kereslet mutatkozott az elsőszerelésű és az utánpótlás piacokon egyaránt. A Continental ezzel az abronccsal sikeresen töltheti ki a piaci űrt a komfortra és a sportosságra egyszerre vágyó ügyfelek körében.

„Az új PremiumContact 6 gumiabronccsal a Continental egy új piaci szegmenst céloz meg, melyben komoly hangsúly helyeződik a fokozott biztonságra és a nagyobb teljesítményre. Ezeket a jellemzőket egyre nagyobb mértékben követelik meg az abroncsgyártóktól az autógyártók és a sofőrök egyaránt” – hívta fel a figyelmet Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria Kft. marketingvezetője.

Az új PremiumContact 6 abroncs fejlesztésekor a német gumiabroncs-gyártó célul tűzte ki, hogy egyetlen termékkel teljesíthesse a kényelemre, a pontos irányíthatóságra, a maximális biztonságra és a megfelelő környezetvédelmi tulajdonságokra vonatkozó egyre magasabb elvárásokat. Ennek érdekében a fejlesztőmérnökök új alapanyagokat állítottak elő, és a Continental SportContact 6 abroncsot alapul véve rendkívül innovatív kialakítású terméket hoztak létre.

A PremiumContact 6 rugalmas felépítéssel rendelkezik, ennek köszönhetően rendkívül komfortos utazást biztosít. A Continental olyan gumiabroncsot fejlesztett ki, amely elődeihez képest akár 15%-kal jobb gördülési ellenállással rendelkezik, emellett nagyobb futásteljesítményt és kényelmet nyújt. A PremiumContact 6 gumiabroncsban a német cég 145 éves abroncsfejlesztési, valamint az autóipari részlegén zajló vezetéstámogató rendszerek fejlesztéséivel kapcsolatos tapasztalatai ötvöződnek.

Az új PremiumContact 6 belső átmérője 16-tól 21 colig terjed, amely így személyautókra és terepjárókra egyaránt felszerelhető.

„Ami pedig a szélességet illeti, a gumiabroncsok 195 mm-től indulnak, és egészen 275 mm-ig érhetőek el. A profilarány 65-től 40%-ig terjed, amely szintén lefedi szinte a teljes piacot. Ugyanakkor a sebességindex akár a 300 km/h-t is elérheti” – tette hozzá Musztrai Ferenc.