AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: a motorházfedél szintezése

1997 Mercedes-Benz S420 W140: a motorházfedél szintezése

Újabb szintezést vittünk véghez az 1997-es évjáratú S420 Mercedes projektautónk kapcsán.

Korábban az ajtókat hoztuk szintbe, mivel lényeges és jelentős eltérések voltak tapasztalhatók a kasznihoz képest. Ez viszonylag egyszerű folyamat volt, és megérte minden pillanat foglalkozni a kérdéssel, zongorázni lehet a különbséget a korábbi, és a mostani látvány közt.

Hasonlóan az ajtókhoz, a motorházfedél és a sárvédőelemek közt is volt jelentős szinteltérés. Először a motorházfedél tartó zsanérjaira gyanakodtunk, mert ugyebár azok képesek egy idő után megadni magukat, meglazulnak, megnyúlnak a felfüggesztéseknél.

Így, mielőtt a zsanérok cseréje mellett döntöttünk volna, megnéztük, érhető-e el jelentős változás a motorházfedelet tartó zsanérok felfogatásánál található 3-3 csavar meglazításával, majd a motorházfedél szintbe illesztésével. Mivel maga az S420 motorházfedele igencsak súlyos, nehéz, ezért a mutatvány többemberes volt – már csak azért is, mert nagy kárt okozhatunk a fedélnek, ha például kibillenne a helyéről, miközben tartjuk.

A három darab csavar meglazítása után – mindhárom felfogatási pontnál – felfelé toltuk a motorházfedelet, majd’ ütközésig. Második-harmadik nekifutásra sikerült is a beállítás, de úgy tűnik, még 1-2 millimétert fogunk finomítani a réseken.

Ugyanakkor a motorházfedél szintezését további – egyszerűbb – módokon is ki lehet vitelezni. A motorházfedél lámpák feletti részénél található 1-1 gumis végű állítóbak, valamint a hűtőmaszk illesztéseinél, az első lökhárító felfogató csavarjain szintén 1-1 gumis állítóbak. Ezek méretezésével kiküszöbölhetőek az apróbb eltérések, azonban az S420-on jelenleg mind a 4 állító csavar be van rohadva, úgyhogy ezeket cserélni fogjuk a közeli jövőben.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer