AutóAddikt Bemutatók BMW BMW M és BMW X modellek köröztek több napon át a Balaton...

BMW M és BMW X modellek köröztek több napon át a Balaton Park Circuit versenypályán

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője.

A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott Balaton Park Circuiton került sor a BMW Group Magyarország idei legnagyobb partnerrendvényére. A program főszereplői a BMW M2 és a BMW M3 Touring, valamint a BMW X5, BMW X6 és BMW XM modellek voltak.

A vadonatúj 460 lóerős, hátsókerék-hajtású BMW M2 és közelmúltban bemutatott első BMW M3 Touring Competition modellek agilitását a Balaton Park Circuit 4115 méter hosszú, 16 kanyarral megrajzolt aszfaltcsíkján, a frissített BMW X5 és BMW X6 modellpáros terepen nyújtott képességeit pedig a versenyközpont mellett kialakított off-road pályáján tesztelhették a bajor prémiumgyártó rajongói. Az X meets M rendezvény keretében a BMW M GmbH első hálózatról tölthető plug-in hibrid technológiával felszerelt önálló modelljét, a 653 lóerős BMW XM-et is próbára tehetették a vendégek a Balaton-felvidék lenyűgöző panorámájú útjain, a szintén most megújult BMW X6M és a márka zászlóshajója, a BMW 7-es mellett.

Szintén az X meets M esemény adott otthon a vadonatúj, immár nyolcadik generációs BMW 5-ös és a teljesen elektromos BMW i5-ös modellek statikus magyarországi premierjének. Az október második felében érkező új 5-ös sorozat a piaci bevezetéskor i5 eDrive40 és i5 M60xDrive elektromos prémium üzleti limuzinként debütálnak, a BMW 520i, 520d és 520d xDrive kivitelekkel együtt.

Az esemény öt állomásos versenypálya és közúti programjait Walter Csaba vezető instruktor és csapata irányította kiemelkedő sikerrel.