AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: üvegfelületek megtiszítása, kifényesítése

1997 Mercedes-Benz S420 W140: üvegfelületek megtiszítása, kifényesítése

Ez a feladat sem tűnik látszólag bonyolultnak, azonban nem árt, ha figyelünk néhány apró részletre. Az 1997-es S420 W140 Mercedes üvegfelületeit a Henkel által gyártott Clin streak-free pronature üvegtisztítóval ápoltuk.

Itt fontos megjegyezni, hogy a fent emlegetett Clin tisztítószer tökéletesen alkalmas a műanyag felületek – például első indexburák, hátsó lámpaburák tisztítására is, mivel nem tartalmaz semmilyen alkohol-alapú összetevőt, sem más maró kemikáliát.

A mellső lámpák megtisztítása után (indexbúrák is) jöhettek a szélvédők. Első, hátsó egyaránt. Minden esetben három fázisra osztottuk a folyamatot.

  • Az első fázisban a Clin streak-free pronature üvegtisztítót rápermeteztük az adott felületre, amennyiben elég terjedelmes volt ahhoz, hogy mást ne érintsen a folyadék. Ellenkező esetben egy tiszta mikroszálas kendőt nedvesítettünk be a folyadékkal, és úgy kezdtük az előzőleg már tiszta vízzel előtisztított felület ápolását,
  • A második fázisban szárazra törtölük az érintet felületet,
  • A harmadik fázisban pedig egy különösen finom mikorszálassal jöhetett a fényesítés, a maradék maszatok, foltok eltüntetése.

Az első és a hátsó szélvédők után természetesen az oldalablakok következtek. Az ablakok közti B oszlopi díszítőelem is szintén üvegszerű, ám ez fényezett, viszont a Clin streak-free pronature üvegtisztító itt sem ártalmas, nyugodtan bevethető.

Jöhettek is a külső tükrök. Itt figyelni kellett arra, hogy a tükörlapokra ne gyakoroljunk túlzottan nagy erőt, mivel a négypontos rögzítésnek könnyű sérülést okozni, vagy legalábbis szimplán ki lehet pattintani a helyéről.

A legvégére a tetőablak (igen, a jó öreg schiebedach, azaz sibeda) maradt. Itt kétszer is meg kellett tisztítani a felületet tiszta vízzel, mivel rengeteg port gyűjtött össze az elmúlt hetek során. Mindezek után pedig mehetett a három pontos procedúra itt is.

Mindezeken felül belülről is elvégeztük a tisztítást, hiszen a porszennyeződés ott is lerakódik kíméletlenül, főként a tavaszi-nyári időszakban, amikor is masszívabban járunk leengedett ablakokkal.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer