AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Hátsó lámpaburák megtisztítása az 1997-es W140-es Mercedes-Benz S420-on: a tavaszi megújulás újabb...

Hátsó lámpaburák megtisztítása az 1997-es W140-es Mercedes-Benz S420-on: a tavaszi megújulás újabb lépcsőfoka

Látszólag jelentéktelen, mégis fontos folyamat: szakszerűen megtiszítani a műanyag házú hátsó lámpasort, illetve a hozzájuk tartozó középső prizmacsíkot. A 97-es W140 S420 Mercedes újabb procedúrán esett át.

Lassan végére érünk az alapos tavaszi nagytisztításnak, nem is bánjuk, van-volt elég teendő. 1 hete zajlik nagyjából, aztán az első megjáratás után úgyis – kicsit eltúlozva azért – de kezdhetjük elölről.

A W140-es hátsó lámpa-szettje 3 darabból áll az 1997-es faceliftes modell esetében: bal és jobb lámpaburák, valamint a prizmacsík, középen.

Mivel belefutottunk pár héttel ezelőtt egy kissé szeles, poros-nedves időszak végébe, ezért a karosszérián az eddigi átlagnál vastagabb szennyeződés-lerakódás volt érzékelhető. Ez leginkább a hátsó traktust érintette, valószínűleg azért is, mert olyan útszakaszokon is mehettünk az autóval, ahol plusz a párásodásnak köszönhetően nem volt teljesen száraz az aszfaltfelület.

Első körben a szokásos módon, bőséges tiszta vízzel és egy tiszta mikroszálas kendővel törtöltük át a lámpaburákat. Vigyáztunk arra, hogy ne legyen túlzott mennyiség víz a kendőn, s bár az illesztések remekek, a lámpaburák felülete és azok szigetelései is remekek, nem szerettük volna, ha esetlegesen beázik, vagy bepárásodik a belső kialakítás.

Itt kétszer volt szükség arra, hogy áttörölgessük a felületeket a fentebb említett okok (intenzív poros szennyeződések) miatt. Amikor ezzel elkészültünk, egy jöhetett a második fázis, amikor is a Clean alkohol- és erőteljes vegyi összetevőket nélkülöző szenzitív üveg- és műanyagfelület tisztítójával átitatott mikroszálassal törtöltük teljesen tisztára a búrákat.

Miután ezzel végeztünk, jöhetett az első körös szárazra törlés, szintén mikroszálassal. Itt még maradtak foltok, de ezt a harmadik fázisos fényesítéssel hárítottuk el, egy átlagosnál finomabb szövésű puha mikroszálas kendővel.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer