AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: gyári felnik (1404011002) felújítása, első szakasz – megtörtént...

1997 Mercedes-Benz W140 S420: gyári felnik (1404011002) felújítása, első szakasz – megtörtént a homokszórás

A Classic Vehicle Hungary révén a korábban beszerzett 15 lyukú Mercedes-Benz gyári alufelnik (OEM: 1404011002) felújításába kezdtünk bele. Így hamarosan a W140 e téren is klasszikus fényében tud majd pompázni.

Mivel a beszerzett keréktárcsák állapota nem volt megfelelő ahhoz, hogy egyből a fényezőnél kössön ki, ezért Hamza Csaba, a Classic Vehicle Hungary vezetője szerint elengedhetetlen egy teljes rendbetétel a fújás előtt.

A rendbetétel egyik fontos fázisa a homokszórás. A speciális technológia segítségével azok a repedések, rések, karcok és egyéb hibák kerülnek korrigálásra, amelyek a csiszolásnál. és egyéb korrekcióknál nem tüntethetők el hatékonyan.

Csaba gondban volt, mert a felnik munkára leadása pillanatában épp nem volt megfelelő kapacitás az állandó homokszóró tevékenységet végző kollégánál a nyári szabadságolások végett. Viszont Csaba kitartó és elszánt, így hamarosan talált egy remek alternatívát a felnik rendebetételének első fázisához, a …. személyében.

Kifejezetten gyorsan elkészült a felnik homokszórása, a nyári holtszezon ellenére 3 nap volt nagyjából a munka lebonyolítása. Az eredmény kitűnő lett (ahogy megszokhattuk eddig is a Classic Vehicle Hungary-tól).

A felnik most átkerültek a CVH állandó fényezőjéhez, s most várjuk a végkifejletet, ami előreláthatóan a jövő héten foganatosodik.

Addig viszont még két dolgot kell beszereznünk az S420-hoz, azaz a felnikhez: gyári kupakokat (4 darab), valamint gyári kerékcsavarokat (20 darab, ET51).

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer