AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: gyári rendszámtáblatartó beszerzése, felrakása

1997 Mercedes-Benz W140 S420: gyári rendszámtáblatartó beszerzése, felrakása

Valamilyen hirtelen ötlettől vezérelve a W140 S420 előző tulaja elfelejtette felrakni (visszahelyezni) az első lökhárító gyári tartozékát, a rendszámtáblatartó műanyag aljat. Úgy döntöttünk, pótoljuk, hiszen a helyreállítás egyik lényeges részlete ez is.

A gond mindösszesen annyi volt, hogy a megrendelt, 1408851281 OEM számú, abszolút genuine első rendszámtáblatartó más színárnyalatú volt, mint a mi 744-es színkódú W140-ünk.

Természetesen hazai bontókban nem leltünk ilyet, nem jártunk sikerrel. Úgyhogy jöhetett újra az ebay, böngészés, majd meg is találtuk a megfelelő darabot (évjárat: 96-os facelift utáni modellekhez, egyébként a kiválasztott termék egy 98-as késői bálna bontásából érkezett).

Hamza Csaba, a Classic Vehicle Hungary tulajdonosa felajánlotta, hogy rövid határidővel színre fújják a rendszámtáblatartót, így helyére kerülhet ez a részegység is az S420-ra, teljes lehet az összhang.

Így is történt: mindössze egyetlen munkanap leforgása alatt el is készült a fényezés. A Classic Vehicle Hungary ismételten remek munkát végzett, gönyörű fényezéssel, átfedésekkel került a helyére a rendszámtáblatartó műanyag lap.

Így most az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420 lökhárítója most teljes értékű, olyan, mint amilyen akkor volt, amikor kijött a gyárból az autó. Következő körben a rendszámtáblák elhelyezését kell újragondolni: hátul ugyanis custommade módon ragasztva került fel a rendszám, ami egyrészt nem autentikus és ronda, másrészt instabil; bármikor leeshet, elveszíthetjük menet közben.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer