AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: megérkezett a kardánfelfüggesztő és kardánkereszt a Zöld Autószerviz...

1997 Mercedes-Benz W140 S420: megérkezett a kardánfelfüggesztő és kardánkereszt a Zöld Autószerviz jóvoltából

1997-es Mercedes-Benz W140 S420 projektautónk megújulását több jelentős hazai cég szívén viseli. A Zöld Autószerviz most alkatrész biztosításával járul, járult hozzá aktuális javítási folyamatunkhoz. Megérkezett a kardánfelfogató csapágy, valamint a kardánkereszt.

Alapvetően azóta, amióta foglalkozunk a W140-nel, a kardán felújításért kiált. Komolyabb probléma nincs egyelőre, ugyanakkor a sebességfokozatok felkapcsolásakor, bizonyos, elváltás előtti fordulatszámon enyhe berezonálást produkál a hajtás.

Mint kiderült, ezt a jelenséget elsősorban a kardán felfogatás csapágyának elhasználódása okozza. Miután megemeltük az autót, látható volt, hogy a kardánkeresztnél is akad némi kotyogás, úgyhogy elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy mindkettő – egy füst alatt – cserélve legyen.

Ez a napokban meg is történik, s ha már azon a tájékon dolgozik a műhely, akkor már nagy valószínűséggel az Olajshop.hu által biztosított differenciálmű olajat is cserélni fogjuk.

Hamarosan tehát sor kerül a procedúrára, amely természetesen egy részletes cikkbeszámoló keretein belül ölt majd testet az Autóaddikt.hu hasábjain.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer