AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 2021-ben is az Olajshop.hu biztosítja a kenőanyagot 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 projektünkhöz

2021-ben is az Olajshop.hu biztosítja a kenőanyagot 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 projektünkhöz

Szeretjük a már meglévő, jól bevált és jól bejáratott dolgokat. Így nem meglepő, hogy idén is az Olajshop.hu-t választottuk – a tavalyihoz hasonlóan.

Miért az Olajshop.hu? Mivel rendkívül tág spektrumon mozog a választék, és minőségi szolgáltatást nyújtanak, nem is volt kérdés. Ráadásul sokat számít, hogy a support rendkívül készséges és segítőkész, mi több, nem megy ritkaságszámba irányukból az sem, ha szakmai segítségre van szükségünk a megfelelő viszkozitás- és kenőanyagválasztáskor.

Ahogyan 2020-ban, úgy idén is a Petronas Syntium 800 EU 10W-40 félszintetikus motorolajat kapja majd a W140-es, mivel ez a termék kifejezetten jótékony hatással volt a közelmúltban megtett kilométerekre. Érezhetően lágyabb, gördülékenyebb működést produkál tóle/vele az M119, 3 bar olajnyomással fixen (melegen is), az olajfogyasztás pedig nulla, ténylegesen. Nyilván a kenőanyagtól is függ, de enged következtetni a motor állapotára is.

Az M119 gyári előírása-ajánlása a 10W-40 viszkozitás, így egyértelműen ezt választottuk. Nyilván éghajlattól függ – az autó észak-németországi régióban tette meg az első 100 ezer kilométerét, itt a szervizkönyv szerint nem egy esetben Aral 0W-30 motorolajat kapott. Ez túl vékony lenne, főként, hogy a W140-es alapvetően a tavaszi-nyári-őszi évadban van járatva, a hidegebb téli időszakot alapvetően csak a garázsban tölti.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer