AutóAddikt Hírek A BMW M GmbH több mint 200 ezer darab autót értékesített egy...

A BMW M GmbH több mint 200 ezer darab autót értékesített egy év alatt, fennállása során most először

A BMW Group 2023-as pénzügyi évét újabb értékesítési rekord fémjelzi: 202 530 darab új autó átadásával a teljesítményre optimalizált modellekre és nagyteljesítményű sportautókra szakosodott BMW M GmbH 14,3 százalékos abszolút növekedést könyvelhetett el. A divízió legkelendőbb modellje ezúttal is a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 volt, miközben a BMW M3 limuzin a világ legsikeresebb nagyteljesítményű sportautójává érett.

A BMW M GmbH kimagasló értékesítési eredménnyel zárta a 2023-as pénzügyi évet és újabb rekordokat könyvelhetett el. A divízió egy év alatt több mint 200 000 darab új autót adott át ügyfeleinek, fennállása során most először. A 202 530 darabos mutató 14,3 százalékos abszolút gyarapodás mentén írta tovább az elmúlt évek növekedési sikertörténetét, amely egyúttal azt is jelenti, hogy az M logóval ellátott extrém sportautókat újabb és újabb célcsoportok választották a kikezdhetetlen minőség zálogaként.

A 2023-as pénzügyi évben ismét az Egyesült Államok bizonyult a BMW M GmbH legfontosabb önálló piacának. Németország e tekintetben második, míg Nagy-Britannia a harmadik helyen végzett, akárcsak egy évvel korábban. „Az egy éven belül értékesített több mint 200 000 darab új autó történelmi rekordjával új mérföldkőhöz érkeztünk. A modelljeinket övező intenzív érdeklődés minden kétséget kizáróan igazolja, hogy változatos portfóliónkkal sikerül kiszolgálnunk ügyfeleink igényeit” – mondta Sylvia Neubauer, a BMW M GmbH ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős alelnöke.

Az elektromos mobilitás egyre nagyobb népszerűségnek örvend

Debütálását követő második teljes évében a márka első zéró emissziójú teljesítményre optimalizált modellje, a BMW i4 M50* tovább írta sikertörténetét és ismét a BMW M GmbH legkelendőbb modellje volt. Tavaly ünnepelte világpremierjét a BMW i5 M60 xDrive limuzin* és a BMW i7 M70 xDrive*, amelyek képében a BMW M divízió zéró emissziójú teljesítményre optimalizált palettája két új modellel bővült.

Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor 442 kW / 601 lóerő maximális rendszerteljesítményével a BMW i5 M60 xDrive az üzleti limuzinok prémium szegmensének új mércéit állítja fel. Az új BMW 5-ös sorozat legerősebb modelljeként a BMW i5 M60 xDrive már alapfelszereltségként olyan exkluzív stílusjegyeket visel, amelyek kihangsúlyozzák a hajtáslánc-technológiájában rejlő sportos potenciált. Az alapfelszereltség részeként kínált, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó Professional adaptív futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és a BMW xDrive elektromos összkerékhajtás együttműködése zéró emissziójú vezetési élményt és a BMW M modellek hamisítatlan menetteljesítményét ígéri.

2023-ban a BMW i7 M70 xDrive a BMW Group átfogó portfóliójának legerősebb zéró emissziójú modelljeként ünnepelte világpremierjét. Az új BMW 7-es sorozat csúcsmodelljének meghajtásáról szintén két elektromos motor gondoskodik, amelyek együtt 485 kW / 660 lóerő maximális rendszerteljesítmény és 1 015 Nm csúcs-forgatónyomaték leadására képesek. A BMW i7 M70 xDrive egyediségét típus-specifikus futómű-technológia és exkluzív stílusjegyek nyomatékosítják. A modell a károsanyag-kibocsátástól mentes személyes mobilitás és az extrém menetteljesítmény párosával olyan vezetési élményt kínál fel a bajor prémiummárka ügyfeleinek, amely még a luxusszegmensben is egyedülálló.

„A 2023-as pénzügyi évet érzelmekben gazdag belsőégésű erőforrással szerelt modelljeink rendkívül sikeres portfóliója, illetve két új tisztán elektromos meghajtású modellünk és első hálózatról tölthető nagyteljesítményű modellünk, a BMW XM* világpremierje mentén folytatott elektromos offenzívánk határozta meg” – fogalmazott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója. „A BMW i4 M50 töretlen népszerűsége ugyancsak azt igazolja, hogy jó úton járunk hálózatról tölthető modellpalettánk továbbfejlesztésével, valamint a fenntartható hajtáslánc-technológiák és a vérpezsdítő vezetési élmény egyesítésével” – tette hozzá.

A BMW M GmbH modellpalettáját új nagyteljesítményű modellek színesítik tovább

A BMW M divízió 2023-as értékesítési sikertörténetéből három új nagyteljesítményű modell is kivette a részét. A BMW M2* soros hathengeres benzinmotorral, hátsókerék-meghajtással és az opcionális extrafelszereltség részeként hatfokozatú manuális váltóval szerelt második nemzedékével a BMW M GmbH minden korábbinál lenyűgözőbb belépőt kínál a nagyteljesítményű sportautók világába. A Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé modellek szegmensébe eközben az extrovertált formanyelvbe öltöztetett, progresszív utastéri luxust kínáló, forradalmi M HYBRID hajtáslánc-technológiával felvértezett BMW XM varázsol páratlan egyediséget. A BMW M modellekben átélhető vezetési élmény egyedülálló aspektusával kecsegtető, új BMW M3 CS* különkiadás premierjét ugyancsak osztatlan rajongás övezte.

A BMW M GmbH töretlen értékesítési növekedésének hátterében mindazonáltal a legkelendőbb nagyteljesítményű sportautókat övező folyamatos népszerűség áll. 2023-ban a BMW M3 limuzin* volt a világ legsikeresebb nagyteljesítményű sportautója, közvetlenül mögötte pedig a BMW M4 Coupé*. A meghajtásukról gondoskodó soros hathengeres benzinmotor, valamint a hatfokozatú manuális váltó és a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó, illetve a klasszikus hátsókerék-meghajtás és az M xDrive intelligens összkerékhajtás szegmensben egyedülálló kombinálhatósága a versenypályára is alkalmas menetteljesítmény, a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság és a hosszabb távokon is tökéletes menetkomfort párját ritkító egységét garantálja. Mindez 2023-ban extra méretű csomagtérrel és variálhatósággal társult, hiszen reflektorfénybe gurult az M xDrive intelligens összkerékhajtással szerelt, első BMW M3 Competition Touring* is.

Modellfrissítések és újabb nagyteljesítményű sportautók 2024-ben

2024-ben tovább folytatódik a BMW M GmbH portfóliójának bővítése. A három legsikeresebb sorozat, a BMW M3, a BMW M4 és a BMW M2 modellfrissítése mellett az idei modellévben a BMW M5 új kiadása is rajtrácsra gurul. A luxuskategória nagyteljesítményű modelljének új generációja nem csupán limuzin karosszériaváltozatban, de BMW M5 Touring modellként is világpremierjét ünnepli, újabb célcsoportokat hódítva meg. Előtte azonban még a zéró emissziójú teljesítményre optimalizált modellek palettája is tovább bővül: érkezik a BMW i5 M60 xDrive Touring.

Idén ráadásul az egyik legnépszerűbb BMW M sorozat is tartogat meglepetéseket a kiváltképp ambiciózus sofőröknek: a BMW M3 CS sikerén felbuzdulva bemutatkozik az új BMW M4 CS különkiadás is, amely megnövelt teljesítménnyel és optimalizált saját tömeggel, új formában testesíti meg a versenyzés iránti szenvedélyt.

Le Mans a láthatáron: a BMW M GmbH történelmi visszatérésre készül

Miután tavaly az új BMW M Hybrid V8 versenyautó sikeresen teljesítette első szezonját az észak-amerikai IMSA versenysorozatban, 2024-ben a BMW M GmbH az FIA World Endurance Championship (WEC) hosszútávú megméretésein is rajthoz áll. A szezon fénypontja a 24-órás Le Mans-i visszatérés lesz: a BMW V12 LMR versenyautó abszolút győzelme után pontosan 25 évvel a BMW M Motorsport új prototípust gurít fel a legendás aszfaltcsíkra.

Sőt mi több, Le Mans-ban a huszadik BMW Art Car guruló műalkotás is bemutatkozik: a két BMW M Hybrid V8 versenyautó egyikére a világhírű New York-i művész, Julie Mehretu álmodik olyan különleges köntöst, amely a BMW Art Cars kollekció hagyományai szerint, intenzív stílusban fejezi ki a motorsport és a művészet egyedülálló kapcsolatát.