AutóAddikt Bemutatók BMW A BMW X2 Magyarországon is bemutatkozott

A BMW X2 Magyarországon is bemutatkozott

A formabontó innovációkat felvonultató BMW X2 hazai debütálásának helyszínéül a monumentális köztéri állatszobrairól világszerte ismert Szőke Gábor Miklós vintage és ipari hangulatot árasztó tereket felvonultató budapesti stúdiója és showroomja szolgált, mely a Csepel Művek területén található.

Márciusban debütált tehát a kereskedésekben és a hazai közönség előtt is a BMW X modellcsalád legújabb tagja, a BMW X2. A mind design mind technikai megoldások terén rengeteg izgalmas innovációt hozó vadonatúj BMW X2 modellel a bajor prémiumgyártó elsősorban a korban és lélekben fiatal, kalandokat kereső ügyfeleket szólítja meg.

A BMW által megalkotott Sports Activity Vehicle szegmens (SAV) újabb méretkategóriával bővült a bajor prémiumgyártó legkisebb terepkupéja, a BMW X2 megjelenésével. A bajor prémiumgyártó izgalmakban bővelkedő, magával ragadó és feltűnően karakteres újdonsága a dicső legendákra utaló dizájn megoldással márciusban érkezett a hazai utakra. A kalandokat és egyediséget kereső fiatalabb korosztály igényeit maximálisan kielégítő modell az ikonikus és divatépítő stílusjegyek izgalmas elegyével, öt motor-változattal, valamint kategóriája legmodernebb digitális felszereltségével indul hódító útjára.

„A BMW X2-es ismét egy olyan BMW modell, mellyel a márka egy új szegmensben jelenik meg elsőként, ahogy azt tette korábban az X3, X6, X1 és X4 modellekkel is. Az elmúlt évek értékesítési sikere bebizonyította, hogy a vállalat helyesen döntött, tavaly a globális értékesítés több mint 34%-át már az X modellek tették ki. Magyarországon az SAV/SAC modelljeink részaránya még magasabb, 37% volt, ami közel 1000 darab BMW X modell értékesítését jelentette 2017-ben. 2018 első két hónapjának bíztató számai, valamint a vadonatúj BMW X2-es modell megjelenése további növekedést hozhatnak, így biztosak vagyunk benne, hogy idén újabb értékesítési csúcsokat érhetünk el Magyarországon is” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a bemutató során.

Elragad és megigéz: a vérpezsdítő karakter

Az új BMW X2 minden szögből lebilincselő eleganciát sugall, miközben fellépése egy kidolgozott sportoló megjelenését idézi – a BMW X modellcsalád jellegzetesen erőteljes habitusával és a kupé modellek kecses sziluettjével karöltve. A hamisítatlan formanyelv összhangját a lekerekített kerékjárati ívek, a látványos kipufogóvégek, a hangsúlyos küszöbtoldatok, az elegánsan lejtő tetőív, a könnyed vonalvezetés és a keskeny ablaksáv egysége adja meg.

A SAV szegmens újdonsága büszkén viseli a BMW ikonikus modelljeinek stílusjegyeit, amelyeknek köszönhetően minden vezetési szituációban kimagaslik a tömegből. A most először elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagokkal raz ügyfelek még egyedibbé varázsolhatják az új BMW X2 vérpezsdítő karakterét.

A figyelem középpontjában két rendkívüli dizájn-megoldás tündököl: a bajor prémiumgyártó modelltörténetében az új BMW X2 az első négykerekű, amely fejjel lefelé fordítva, az aszfalt felé szélesedve öltötte magára a márka védjegyének számító hűtőrács párosát, miközben a C-oszlopokra felhelyezett emblémák a BMW 2000 CS és a BMW 3.0 CSL örökségét hirdetik.

Piaci bevezetés minimum 190 lóerővel

A BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforrások magabiztos alapot nyújtanak az új BMW X2 lendületesen sportos karakterének. A modell piaci bevezetésekor a palettára egy benzines és két dízelüzemű hajtáslánc-változat kerül fel: a 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 126 – 134 gramm / km)*, valamint a 140 kW-os / 190 lóerős BMW X2 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,6 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 121 – 126 gramm / km)* és a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 xDrive25d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 133 – 139 gramm / km).

A két dízelmotort már az alapfelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a gyártó, míg a benzinmotorhoz a duplakuplungos, hétsebességes Steptronic automataváltó sportosra hangolt változata jár. Bármelyikre essen is a választás, a három hajtáslánc-változat minden utazásból felejthetetlen kalandot varázsol.

A piaci bevezetéssel egy időben ráadásul az új BMW X2 motorpalettája újabb hajtáslánc-változatokkal gazdagodik: érkezik a háromhengeres benzinmotorral szerelt BMW X2 sDrive18i, illetve a négyhengeres szívekkel megáldott BMW X2 xDrive20i, a BMW X2 sDrive18d és a BMW X2 xDrive18d.

A Sports Activity Coupé szegmens lélegzetelállító nóvumának benzinmotorra épülő teljesítmény-tartománya a BMW X2 sDrive18i modell 103 kW/40 lóerő maximális teljesítményétől (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0–6,3 liter/100 km (5,9–6,2 liter/100 km); kombinált károsanyag-kibocsátás: 138–144 gramm/km (135–141 gramm/ km) a BMW X2 xDrive20i modell 141 kW/192 lóerő maximális teljesítményéig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1–6,2 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 138–142 gramm/km), miközben a dízelmotorral hajtott BMW X2 sDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5–4,6 liter/100 km (4,5–4,7 liter/100 km)2; kombinált károsanyag-kibocsátás: 119–121 gramm/km (118–124 gramm/km)2) és a BMW X2 xDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,8–5,2 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 128–137 gramm/km) motorházteteje alá egyaránt 110 kW/150 lóerő maximális teljesítmény költözik.

A hajtáslánc-változatokban rejlő kivételes agilitást és lendületes menetteljesítményt az új BMW X2 sportosra hangolt futóműve továbbítja az úttestre. A modellhez elérhető M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok eközben már az alapfelszereltség részeként magukba foglalják a BMW M sport futóművet, amely feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal, valamint alacsonyabb hasmagassággal fokozza a vezetés élményét. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindez az új BMW X2 bármelyik hajtáslánc-változatához elérhető. Az ugyancsak opcionálisan megrendelhető Dinamikus Lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control) további 10 milliméter hasmagasság-csökkentést kínál, amelyet ügyfeleink vezetési stílusa szerint személyre szabható, egyedi futómű-beállítási lehetőségek egészítenek ki.

Kifinomult, modern és interaktív felszereltség

A bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség szintjén prémium minőséggel kényezteti ügyfeleit. Az M Sport és M Sport X felszereltségi csomagok utastéri kiváltságai között az Alcantara-borítással kiegészített, látványos kontraszt-varrással ellátott, apró hatszög-mintázatú antracit szövetkárpit is megtalálható, amely a műszerfalra és a középkonzolra is kiterjed. A BMW digitális technológiák terén felhalmozott átfogó szakértelmét a látványos műszerfal és a nagyméretű kijelzők harmóniája hirdeti. Az opcionális extrafelszereltség részeként ráadásul az újdonsághoz nem csupán a színes BMW Head-Up kijelző, de a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive teljes szolgáltatás-palettája is elérhető.

Az új BMW X2 mindezeken felül csúcstechnológiás vezetést támogató rendszerekkel teszi egyszerre könnyebbé és biztonságosabbá a vezetést. Zsúfolt autópálya-szakaszokon például a torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) veszi le a sofőr válláról a monoton araszolás terhét. Az intelligens technológia az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része, számos kamera-alapú vezetést támogató rendszer társaságában. Az új BMW X2 vezetőjének életét az ugyancsak opcionálisan megrendelhető parkolóasszisztens (Parking Assistant) is jelentős mértékben megkönnyíti, hiszen párhuzamos parkolás esetén automatikusan megtalálja a számára elegendő méretű helyet, ahova igény szerint magától be is manőverezi az autót.

BMW X2 aktuális árlista:

Modell Bruttó ár
X2 sDrive 18i 9 495 000 Ft
X2 sDrive 20i 11 281 000 Ft
X2 xDrive 20i 11 946 000 Ft
X2 sDrive 18d 10 419 000 Ft
X2 xDrive 18d 11 246 000 Ft
X2 xDrive 20d 12 698 000 Ft
X2 xDrive 25d 13 056 000 Ft

 

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
Előző cikkMit tervez a BMW Group 2018-ra?
Következő cikkÍme, az új Volkswagen Touareg