AutóAddikt Hírek A General Motors Overdrive Awarddal díjazta az LG-t

A General Motors Overdrive Awarddal díjazta az LG-t

Az LG Electronics járműalkatrészekkel foglalkozó üzletága és az LG Chem kapta meg a General Motors (GM) tekintélyes elismerését, az Overdrive Awardot idén március 10-én, az amerikai autógyártó 2015-ös év beszállítója elnevezésű rendezvényén, Detroitban.

gm-overdrive-award-lg-autoaddikt

A GM ezzel az LG által az elektromos járművek (EV) fejlesztéséhez és gyártásához beszállított innovatív autóipari technológiát ismerte el.

Az Overdrive Awardot minden évben a GM beszerzési, tervezési, minőségellenőrzési, gyártási és logisztikai szakértőiből álló bíráló bizottság  ítéli oda a cég négy legjobb partnerének. A nyerteseket az általuk kínált technikai innováció szintje és minősége, a termék minősége és a versenyképes árazás alapján választják ki.

Az LG a GM régi partnerének számít, már az autógyártó első generációs elektromos járművéhez, a Volthoz is ez a társaság szállította az akkumulátorokat 2010-ben csakúgy, mint a 2014-es Spark EV-hez és az új Bolt EV-hez. Ezt az együttműködést szilárdította meg a GM azzal, hogy az LG Chemet hat egymást követő évben választotta meg az év beszállítójának. 2010-ben az LG Chem és a GM szoros együttműködése azzal került a fókuszba, hogy a koreai céget az amerikai autógyártó az év vállalatává választotta.

„Igen nagyra tartjuk a GM elismerését és úgy véljük, ez kiválóan bizonyítja a GM-mel kötött hosszú távú együttműködésünk hatékonyságát” — mondta Lee Woo-jong, az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának alelnöke . „Az LG nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának 2013-as megalapítása óta olyan világcégekkel dolgozhat együtt, mint a GM.”