AutóAddikt Autó-motorsport Kovács Nikolett és Szabó Krisztián Ausztriában motoros szánozott

Kovács Nikolett és Szabó Krisztián Ausztriában motoros szánozott

Kovács Nikolett gyorsasági motorversenyző és Szabó Krisztián rallycross pilóta az ausztriai Westendorfban motoros szánoztak a havas lejtőkön.

kovacs-niki-szabo-krisztian-motoros-szan-autoaddikt

„Be kell vallanom, hogy nem vagyok egy téliesített lány, eddig csak quaddal és minimotorral edzettem havon – amikor még volt hó hazánkban. A sebesség okozta adrenalint azonban semmi más nem tudja előidézni, márpedig ezek a motoros szánok mennek rendesen. Krisztián jóval rutinosabb ebben, a jövőben biztosan veszek majd tőle egy-két leckét. Imádnám, ha rendszeresíteni tudnánk ezt az edzésformát” – mondta Kovács Nikolett.

„A száguldás minden formáját szeretem. A motoros szánozás az egyik téli kedvencem. Korábban voltak olyan telek, amikor több száz kilométert is megtettem a Börzsönyben egy ilyen géppel. Örültem, hogy most egy vadonatúj 160 lóerős Yamahával is próbára tehettem a tudásomat. Igyekeztem néhány trükköt is bedobni, amit az osztrák szervezők nem mindig néztek jó szemmel” – tette hozzá Szabó Krisztián.

„Különösen akkor riadtak meg, amikor menet közben szándékosan az oldalára állítottam a szánt. De aztán látták, hogy nem most csinálom először és ettől megnyugodtak.” – mondta mosolyogva a Rallycross Európa-bajnokságon a tavalyi évben újoncként bronzérmet szerző pilóta, aki korábban alpesi síben is szerzett néhány magyar bajnoki címet. Így a havas tájakon valóban otthon érzi magát. Az izgalmaknak nem csak szemtanúja volt, de végül részesévé is vált Világi Péter. „Nem vagyok egy félős típus, de többször azt gondoltam, hogy felborulunk a motoros szánnal, igaz a száguldás végére beláttam, hogy Krisztián ezzel a járművel is profi módon bánik” – mondta el a Havazin műsorvezetője.

Mindkét magyar versenyző jó felkészülésnek tekintette az ausztriai kalandot. Kovács Nikolett májusban kezdi a versenyszezont, Szabó Krisztián első megmérettetése a portugáliai Rallycross VB futamon lesz, április 15-16-án.