AutóAddikt Hírek A Hankook nyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

A Hankook nyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

2016-ban a Hankook Tire Magyarország Kft. lett az Év Vállalati Önkéntes Program Díj nyertese. A rácalmási gyár negyedik éve futó Dolgozói Önkéntes Programja az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által indított pályázaton nyert elismerést.

Az alkalmazottakat aktívan bevonó támogatási program keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében. 2016-ban 30 önkéntes projekt valósult meg, mintegy 12 millió forint összértékben.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) célja a magyarországi önkéntesek és az őket foglalkoztató szervezetek munkájának támogatása, illetve az önkéntesség kultúrájának terjesztése. A nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az ÖKA idén már 8. alkalommal hirdette meg az Önkéntességért Díj pályázatot, melynek keretén belül 6 kategóriában volt lehetőség pályázni. A díjazás egyik alapvető célja, hogy sokak számára vonzóvá tegye ezt a tevékenységet, illetve a nyertesek bemutatásával az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. A Hankook Tire Magyarország Kft. az Év Vállalati Önkéntes Programja kategóriában győzedelmeskedett Dolgozói Önkéntes Programjával.

A Hankook 2013-ban útjára indított kezdeményezésének célja, hogy a dolgozók önkéntes munkájukkal is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjaihoz, amihez a vállalat biztosítja az anyagi támogatást. A program keretein belül eddig összesen 85 projekt ötlet valósult meg, több mint 28 millió forint értékben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy mind a kivitelezésre előterjesztett projektek száma, mind pedig a támogatási keret évről évre növekszik.

Az első évben 12 projekt realizálódott, 2015-ben ez a szám megduplázódott, idén pedig már 30 javaslat valósult meg a Hankook és a dolgozók segítségével, közel 12 millió forint értékben. Az akció Dunaújvároson kívül 9 környékbeli települést – Baracsot, Igart, Kulcsot, Nagyvenyimet, Szalkszentmártont, Dunaegyházát, Sárbogárdot, Perkátát, Szabadszállást – és több mint 52 ezer embert érint közvetetten. Az előző évekhez hasonlóan idén is – Budapest kivételével – az összes olyan településen elvégzendő munkával lehetett pályázni, ahonnan a gumigyártó vállalat ingyenes buszjáratokat üzemeltet dolgozói számára. Ez Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Pest megye immár több mint 50 települését foglalja magába. Míg 2013-ban 70 munkavállaló vett részt az önkéntes munkákban, addig idén már több mint 140 fő jelentkezett. A népszerűség oka, hogy maguk a munkavállalók szabhatják meg a támogatás irányát, így személyes érintettségük révén saját lakókörnyezetük szebbé-jobbá tételéhez járulhatnak hozzá. Az idei projektek is számos területre kiterjednek a bölcsődék, óvodák és iskolák külső-belső megszépítésétől az önkéntes tűzoltóság parkolójának felújításáig.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy megnyertük az Önkéntes Központ Alapítvány díját, hiszen vállalatunk különösen fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, illetve az ilyen és ehhez hasonló önkéntes projekteket. Ilyen módon mi is hozzájárulhatunk nem csak környezetünk szebbé tételéhez, de a közösség összekovácsolásához is” – mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.